Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9456013 www.bgdnes.bg

19-годишният модел и певица Биляна Лазарова - Биляниш: Не искам никога да завися от мъж!

Бившият ми приятел ме тормозеше, затова се разделих с него

Коя е тя

Биляна Лазарова, или още Биляниш, е модел, певица и майка. Преди няколко години печели в Тайланд приз за "Най-красива тийнейджърка в света". Пяла е в музикалния формат за деца "Големите надежди", където успява да стигне до финал. Едва на 19 години е, но вече е сред най-популярните лица в родния шоубизнес. Миналото лято се роди синът й Ангел. Съвсем наскоро хубавицата подписа договор с музикална компания "Пайнер" и стартира нов етап от живота си. Новата й песен спечели бързо симпатиите на почитателите. С какви очаквания за бъдещето е Биляна, как я промени ролята на майка и как се справя с предизвикателствата четете в следващите редове.

- Биляна, отскоро сте част от "Пайнер". С какви очаквания стартирате кариерата си в музикалната компания и готова ли сте за всички предизвикателства в този бранш?

Реклама

- Опитвам се да нямам много очаквания, за да не се разочаровам, но като едно ново и свежо начало се надявам всичко да тръгне положително. Добре настроена съм, подготвила съм се добре. Очаквам да има развитие. Надявам се скоро да отворят и дискотеките, за да имаме работа. Готова съм и нямам никакво търпение. От години се подготвям за този момент, винаги съм искала да бъда част точно от тази музикална компания. Изключително щастлива съм. Ако нещата потръгнат, ще търся варианти за дуети, за нещо ново и различно.

- Вече е факт и новата ви песен, която е първата, записана след договора. На какво заложихте?

- Песента е много лична за мен. Текстът е писан от мен и колежката ми Десита. Смислена е, не е купонджийско парче. Нож с две остриета е първата ми песен да бъде сериозна, но реших да рискувам.

- Кога разбрахте, че музиката е пътят, по който искате да поемете и какво ще стане с кариерата ви на модел сега?

- От много малка пея и знам, че това е моят път. През 2012 бях част от музикалното предаване "Големите надежди", където стигнах до финал. Моделската кариера дойде някак естествено. Имам специфична външност, което се харесва. Така започнах да получавам предложения за снимки. Аз искам да бъда в шоубизнеса, не да съм само певица или само модел. Мога да бъда мултифункционална и искам да се изявявам във всяка една от двете сфери.

- Да си популярен има и много негативни страни. Готова ли сте за клюките и плаши ли ви конкуренцията?

Реклама

- Готова съм напълно. Пълно перде съм! Очаквам и позитивите, и негативите. Не гледам на колегите като конкуренция, защото не се състезавам. Започвам кариерата си на певица, водена от любовта към музиката.

- В "Пайнер" има редица успели изпълнителки. От коя взимате пример?

- Всички са изключително индивидуални и с успешни кариери. Галена, Преслава, Яница - все жени, които имам за пример като визия, като поведение и присъствие.

- Как ще съчетавате майчинството с работните ангажименти занапред?

- Аз искам да се развивам и да имам стабилни доходи именно заради детето ми. Родителите ми ми помагат.

- Как се промени животът ви, след като станахте майка едва на 19 години?

- Детето те учи, че на първо място вече не си ти. Най-важно е на него да осигуриш комфорт и спокойствие и искаш най-доброто. Понякога недоспиването ми идва в повече, но все пак имам помощ от майка ми. Първоначално се притеснявахме всички как ще се преобърне животът ни. В момента на неговата поява то се превърна в най-важното за нас и ни направи безкрайно щастливи.

- Разделихте се с годеника си и баща на детето малко след раждането. Как се стигна дотам?

- В медиите и социалните мрежи всичко изглежда много хубаво и всички са щастливи. В крайна сметка оказа се, че не е моят човек. Не се разбирахме. Очаквах детето да го промени и той да порасне заедно с мен покрай бебето, но не се случи. Гледните ни точки за живота бяха различни. Не получавах подкрепата, която една половинка трябва да дава. В крайна сметка реших, че нямам нужда от половинка, че съм си самодостатъчна. Това, че съм с него, ме тровеше и не можех да бъда абсолютно пълноценна за детето си. Реших да остана сама и да гледам сама сина си. Всички смятат, че трябва да са с партньора си заради детето. Аз мисля, че майката трябва да е най-добрата версия на себе си именно заради него. Когато има нещо, което те разстройва и те отклонява от пътя ти, по-добре да си сам.

- Споделено ли е родителството ви? Той помага ли ви в отглеждането на малкия?

- Не мога да си изкривя душата и да кажа, че родителството ни е споделено. Детето си го гледам аз и моето семейство. Той от време на време го вижда, което не ме устройва, но никога няма да отделя детето от баща му по свое желание.

- Наскоро споделихте, че дълго сте се борили с хранително разстройство - булимия. Как преодоляхте кризата и какво влошава състоянието ви?

- В момента това, което ме крепи, са точно хубавите промени в живота - детето, договорът с "Пайнер". Не мога да си позволя да губя време и енергия да се вглеждам в проблемите, след като мога да ги посветя на хубавите неща, които ми предстоят. Всичко е до настройка, всичко е до нагласа и идва от психиката. Старая се животът ми да е балансиран, да имам спокойствие и уют у нас. Бившият ми приятел не осъзнаваше, че аз имам проблеми и постоянно ме потискаше на тази тема, налагаше тормоз над психиката ми. Уж с цел да ме мотивира, успя да влоши състоянието ми и това е една от причините да се разделя с него. Винаги не му беше достатъчно, искаше да съм в по-добра форма. Подиграваше ми се, че съм пълна, че не тренирам достатъчно.

- Като популярно лице мислили ли сте за начини да помагате на други момичета в борбата им с подобни проблеми?

- Смятам, че изцелението е много личен път. Не мога да си позволя да давам съвети, при положение че самата аз все още се уча и преминавам през това. По-скоро бих се поинтересувала как това да стане малко по-свободна тема на разговор. За да може да си говорим и да си споделяме с идеята, че не си сам в тази борба. Хранителните разстройства са много и различни и трябва да се говори за това. Нека хората не се срамуват от проблемите си и да не мълчат за тях!

- Имате ли мъж до себе си в момента?

- Не. Имам много приятели и съм изключително контактна. Мъжко момиче съм и много от приятелите ми са мъже и аз не ги крия. Така се раждат спекулации, че с даден мъж имам по-близки отношения. Единствената любов в момента е детето ми. Но не бягам от любовта, знам, че тя сама ще си дойде, когато трябва. Сега не е моментът.

- Много дискутирана напоследък е темата за козметичните намеси. Имате ли корекции и какво ви е мнението за тях?

- Нямам против никакви козметични намеси. Ако нещо те кара да се чувстваш недобре и можеш да го промениш, направи го. Още съм много млада и не бързам, защото се изменям, изменя се и вкусът ми и искам да изчакам, за да съм по-утвърден характер и тогава да мога да реша дали искам да променя нещо в себе си. За момента нямам нищо изкуствено по себе си.

- Казвайки, че сте готова да работите в нощните заведения, означава ли, че не се страхувате от коронавируса? Бихте ли се ваксинирали?

- Преминах през вируса вече два пъти. Първият път бях бременна в деветия месец, не беше леко, бях на легло няколко дни. След това се върна пак по същия начин, но мина и замина. Не съм против ваксината, но засега мисля, че нямам нужда. Ако трети път ме покоси, задължително ще се ваксинирам.

- Към какво се стремите?

- Боря се да съм самостоятелна и да не завися от мъж никога! Не мечтая, нямам мечти, имам само цели. Работя за вътрешния си мир и спокойствие. Когато постигнеш това, може да постигнеш всичко друго.

Реклама
Реклама
Реклама