Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9456202 www.bgdnes.bg

Големият Васил Михайлов: Не съм и помислял да слизам от сцената

Парното протече на звездата, шегува се с майсторите

Васил Михайлов, голямата звезда на родния театър и кино, не е и помислял да слиза от сцената, сподели самият той. Наскоро се появиха писания, че великият актьор се оттегля в почивка. В което според него няма капка истина.

"Тези, които твърдят, че спирам да играя, вероятно са заблудени от това, че някои представления, в които участвам, са разредени заради пандемията. Измислят си хората. Ама какво? Да почна да се сърдя, да обяснявам? Няма смисъл", казва екранният Петко войвода пред "България Днес".

Реклама

82-годишният актьор продължава да е най-играещият от колегите си, а за възрастта си дори може да влезе в "Гинес" с участието си в постановки.

"Записали сме се с жена ми Гергана да получим ваксини, за до може да сме по-спокойни, но иначе спазвам всички мерки и не си позволяваме волности", обясни още Михайлов. На актьора му се наложило да посреща майстори, защото парното му бе протекло.

"Оправих се с хората, помогнаха, всичко ни е наред вече", обяснява Михайлов, който през цялото време се шегувал с майсторите и си разказвали вицове.

"Васко не е пенсионер, а доайен. Актьорище. Това, което той е направил за "Армията" и въобще за българския театър и киното, няма аналог. Глупостта, разбира се, го дразни до нетърпимост, но има блестящо чувство за хумор. Някога с невероятния Стоян Стоев, светла му памет, правеха незабравими изпълнения в кафенето. Васко още не си беше поръчал кафето, и Стоян вече го предизвикваше. И се започваше - в продължение на час и половина се надцакваха с виц след виц, лаф след лаф, каламбури след каламбури, беше удоволствие да ги слушаш. То и сега е удоволствие да се работи с Васко. И за него винаги ще има място в театъра, както и роли. А както знаем, ролите му в момента са много." Това сподели по повод слуховете за оттеглянето от сцената на Васил Михайлов и шефът на Театър "Българска армия" Мирослав Пашов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама