Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9458231 www.bgdnes.bg

Тлъст бонус за Петев

Босна дава на селекционера 15 хиляди евро на месец, феновете на бунт

Сериозен финансов бонус ще получи селекционерът на Босна и Херцеговина Ивайло Петев, ако успее да класира тима на световното първенство в Катар догодина. Сумата ще бъде шестцифрена според клауза в договора му.
Заплатата, която българският специалист ще прибира всеки месец от местната федерация, е 15 хиляди евро, научи "България Днес". Останалите претенденти за поста са отпаднали, тъй като са искали по-високо възнаграждение.
Задачата на Петев да изведе балканския тим до мондиала изглежда доста трудна, но не и невъзможна. Босна е в група с настоящия световен шампион Франция, Украйна, Финландия и Казахстан. Квалификациите започват през март, като първият в групата се класира директно, а вторият ще играе бараж.
Ивайло Петев бе официално представен като селекционер на Босна и Херцеговина в сряда следобед. Той изрази увереност, че е способен да се справи с мисията си.
"Ще направя всичко възможно да свърша чудесна работа. Атмосферата в националния отбор е най-важното нещо. Квалификационната ни група е тежка. Очакванията към мен са много големи, но аз ги приех. Винаги съм работил под напрежение и не е проблем за мен", бяха първите думи на Петев.
"Никога не се отказвам, работя сърцато. Не съм нито най-идеалният, нито най- красивият, но смятам, че мога да си върша работата. Не се предадох въпреки публичния натиск. Имам план, искам да доминираме на терена", увери българският треньор.
Той не пропусна да отличи двете звезди в състава на Босна - Един Джеко от "Рома" и Миралем Пянич от "Барселона". Петев в момента избира сам екипа, с който да работи.


Кошмарът със събличането изплува отново

Ивайло Петев си припомни кошмара от представянето му като треньор на "Левски" през 2013 година. Тогава група ултраси на "сините" го съблякоха заради негово интервю, в което споделя, че е привърженик на ЦСКА. След инцидента той така и не застана начело на тима от "Герена".
Сега бунт срещу назначението на Петев има и от страна на футболни фенове в Босна. Група от привърженици се бе събрала пред сградата на местната футболна федерация в знак на протест срещу идването на българина. Бяха опънати транспаранти "Достатъчно е!" и "Не може да ни купите".


"Това е моята отговорност. Ако нещата се объркат, знам какво ще направя. Уверен съм, че ще свърша работата. Вярвам в този отбор. Щях да обърна внимание на фенското недоволство, ако се бяха събрали 10 хиляди души", отговори Петев на недоволството.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама