Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9461791 www.bgdnes.bg

Легендарният певец Христо Кидиков: Ваксинацията върви много бавно!

След 15 години ще има за всички, ако продължаваме така, казва изпълнителят, който се е записал за инжекция

"Ако продължаваме така с ваксинацията, след 15 години ще има за всички. Трябва да се вземат възможно повече дози. Има вече достатъчно компании, които предлагат ваксината. Сега е моментът да се действа. Ако не хванем вълната, ще изпуснем питомното и ще минат много години под карантина."

Реклама

Това мнение изказа пред "България Днес" легендарният певец Христо Кидиков. Музикантът следи постоянно въпроса с ваксинацията. Той е в така наречената рискова група - 74 години.

"Искам да се ваксинирам. Дори съм говорил с личния ми лекар. Записах се. След докторите и учителите трябва да дойде моят ред. По график моята ваксинация е за май месец. Дай Боже да се случи", разкри поп изпълнителят пред вестника.

Според Кидиков страната ни трябва да действа по-агресивно във ваксинацията. Музикантът даде за пример Израел, където вече са ваксинирани над 2 милиони души. А в страната очакват всички да са имунизирани до края на март.

"Силно се надявам до месец-два ние да стигнем милион. А до лятото да има за всички. Само така можем да се преборим с COVID-19. Ваксината е единственото спасение от тази опасна болест. Доколкото съм запознат, тя е ефикасна по-малко от година. Така че, ако не се ваксинираме сега, после ще трябват още много дози", добави музикантът, който използва карантината, за да твори и да пише автобиографичната си книга.

Колежката на Кидиков - Йорданка Христова, ще изчака с ваксинацията. Любимката на Фидел Кастро би се подложила на имунизация само ако без нея не може да пътува в чужбина.

"Още сме в ранен период на тези ваксини. За мен не са доказани. Затова ще изчакам. Засега съм решила да не се ваксинирам", каза пред "България Днес" легендарната изпълнителка.

Реклама
Реклама
Реклама