Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9468257 www.bgdnes.bg

Муки става монахиня

Влиза в рекламния бизнес

Преди ден Стоянка й се явила насън, викала я от съседната стая

"Влязох в ролята на божия служителка. Става дума за реклама на чужда продукция, която ще се снима тук у нас. Не съм основен персонаж, няколко жени ще сме монахини. Отделно съм поканена да снимам малка роля, пак в реклама. Плащат ми, което е радостно", сподели пред "България Днес" Мария Грубешлиева, дъщерята на Стоянка Мутафова.

За 69-годишната бивша актриса се сетила нейна съученичка, която я свързала с чуждестранни продуценти. Решила, че на Муки й трябва да се поразсее вече година след смъртта на майка й.

Реклама

"Много се радвам, че ми се обади приятелката, която също участва в такива проекти. От продукцията ме поканиха на кастинг. Не съм в централна роля в тази реклама, но и това е добре, което ще правя. Доволна съм, че излизам за малко от този унес вече цяла година, в който живея - аз ставам и лягам с името на майка ми", сподели още Муки.

Мария вече е пенсионерка и скоро ще вземе първата си минимална пенсия от 360 лева. "Когато мама беше жива, влизаха свежи пари вкъщи, аз я гледах и не работех, макар че имам трудов стаж от театъра. Сега трябва и аз от нещо да живея и съм благодарна и на това, което получавам. Човек не трябва да е алчен", смята Муки.

През времето, в което страдала за майка си Стоянка Мутафова, Мария прочела куп книги за живота след смъртта, а най я впечатлила "Пътят на душите". "Убедих се, че наистина покойниците често остават в къщата, където са се чувствали най-добре, и от време на време ни посещават. И при мен се случи така. Ето преди ден сънувах майка ми как ме вика от съседната стая. Скочих, запътих се и изведнъж се сепнах... няма я, събудих се. Не знам дали ме е викала и мен на оня свят, какво е искала да каже, но много се натъжих. И друг път съм я сънувала, но този път беше много силно усещането, че е до мен, че си говорим, но не насън. А иначе аз вярвам, че тя ме пази от небето. Само се надявам да се е събрала с чичо Нейчо, когото много обичаше приживе", сподели Муки.

Освен рекламата, в която ще участва, актрисата и мениджърът й Евгени Боянов само преди дни бяха в Трявна по повод документалния филм за рода на Стоянка Мутафова, част от който БНТ ще излъчи на 99-ия рождения ден на Стоянка - 2 февруари. "Нейният род е от там, затова там снимахме. Баща й, моят дядо, е завършил Русенската мъжка гимназия. Лично княз Фердинанд се е възхитил на дядо ми, който го е приветствал при едно посещение. Той е учил драматическо изкуство в Милано и Флоренция. Дядо ми е бил приятел с най-големите артисти, художници, драматурзи, писатели, поети на онова време, а моята баба - майката на Стоянка, също много умна жена - с две висши образования - история и класическа филология в Сорбоната, се отказва от научна кариера заради дядо ми. Късно се намерили, но се влюбили и се появил Румен, а после и майка ми", разказва още Муки.

По повод на факта, че в началото на април ще навърши 70 години, Грубешлиева е категорична, че няма да празнува не само заради пандемичната обстановка, но и защото няма желание за празник. "Пазя се, спазвам всички мерки, постоянно си правя тестове. И да, бих се ваксинирала, дори ако ще и с руската ваксина. Не че съм много смела, но все пак на себе си само разчитам, сама жена съм, кой ще ме гледа, ако се тръшна и от този вирус", разсъждава Муки. Досега бившата актриса не е изкарала коронавируса и се надява той да я подмине.

Реклама
Реклама
Реклама