Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9499059 www.bgdnes.bg

Метеорологът Минчо Празников навръх 83-ия си рожден ден: Голям студ в петък!

Дано коронавирусът отмине и да заживеем както преди, желае силно пенсионерът 

"Много студен фронт идва от Западна Европа и ще достигне страната ни в петък. От тогава до края на седмицата температурите ще паднат значително, но няма да са чак с 20 градуса надолу, както прогнозират някои колеги. Причината е, че в момента е много топло за сезона и ще усетим значителна разлика. Валежите няма да са много, но все пак ще ги има".

Реклама

Това прогнозира вчера навръх 83-ия си рожден ден легендарният метеоролог Минчо Празников. Въпреки напредналата си възраст той призна, че продължава да следи професията и да се интересува какво време очаква страната ни.

Сибирски студ скова Западна и Централна Европа през последните дни. В Германия влаковете бяха спрени от движение, а в Нидерландия отмениха футболните мачове. Бяха отменени и редица самолетни полети, на много места инфраструктурата буквално е парализирана. Проблеми има и във Великобритания. Очаква се сибирската зима да се задържи в Европа до края на седмицата.

"Освен съпругата ми активната професионална дейност десетилетия наред това беше моят живот и любов. Но, както забелязвате, годините минават, а времето не спира да тече - това е законът на живота. Често се случва, дори и да ви се стори смешно, да ми се мярват пред очите диаграми и прогнози. Вярно е, че бивш синоптик няма, но едно е да си активен, друго е да си само наблюдател", казва Празников, който е пенсионер.

Емблематичният метеоролог признава, че пандемията от COVID-19 го кара да се чувства зле.

"Здравето е най-важно в тези времена. Надявам се коронавирусът да отмине и да заживеем, както преди. Чувствам се неприятно заради COVID-19. Засега нямам оплаквания, но чувството е лошо. Повече време стоя вкъщи и се надявам да не се срещам с вируса", добави Празников, който кротко отпразнува в домашни условия личния си празник.

Желаем му да е жив и здрав!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама