Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9499141 www.bgdnes.bg

Фолклегендата Сани ексклузивно пред "България Днес": Бях на косъм от смъртта!

 Преживях най-страшното, видях задгробния живот

"Преминах през най-страшното! Бях на косъм от смъртта. Дъщеря ми и вярата в нея ме спаси."

Това разкрива пред "България Днес" емблематичната фолкпевица Сани седем години след като чува най-страшната диагноза. Певицата ще остане завинаги във фолкисторията с култовото парче "Ах, банана".

Реклама

"Преди седем години се сблъсках с рака. Беше много страшно. Слава Богу, че останах жива. Детето ме крепеше. Тогава дъщеря ми бе на три години и много се страхувах да не остане без мен" - споделя певицата, категорична, че този труден период от живота й я е направил много по-силна отпреди и е осъзнала, че ако човек е здрав - нищо друго няма значение.

Изпълнителката не крие и много лично преживяване, което я е накарало да повярва в задгробния живот.

"Вярвам, че висша сила ми помогна тогава. Знам, че има задгробен живот, защото бях на това място. Бях на един пустинен остров с много ситен бял пясък, спокойно и красиво море и топъл бриз. Взирах се в далечината и попитах - мен няма ли кой да ме посрещне? Един глас ми каза: "Не, няма, връщай се!". Събудих се в реанимация. Когато казах на докторите какво се е случило, те отговориха, че ми вярват. Никога няма да забравя това преживяване" - искрено споделя още Сани.

Макар и оставила на заден план музикалната си кариера, Сани все още е една от най-прочутите фолкизпълнителки у нас. Песните на Наталия Панова, както е името на певицата по паспорт, се слушат и до днес и са сред златните хитове от зората на фолка. Певицата признава, че музиката е голямата страст в живота й, въпреки че от години работи в съвсем различна сфера. Сани категорично отрича информацията, която циркулира в медиите, че е учителка.

"Много уважавам учителската професия, но не съм учител. Завършила съм икономика и от 13 години работя на Летище София като маркетинг експерт. Музиката е голяма моя любов, но всеки човек трябва да има и образование, защото не се знае в какъв момент от живота ще му се наложи да продължи развитие в друга сфера" - разказва Сани.

Въпреки че няма мераци да е отново постоянно под светлините на прожекторите, тя не спира да пее. Сани няма продуцентска компания зад гърба си и твърди, че така се чувства много по-свободна.

Реклама

"Реших да спра с всички музикални компании, тъй като в един момент те вече не се явяваха продуцент в истинския смисъл на думата, а трябваше ние, изпълнителите, да си търсим спонсори. Не бях съгласна с това и прекратих. Това не ми пречи от време на време пак да пея за удоволствие. Това, че работя сама, ми дава абсолютна свобода" - разказва певицата.

Успешната балада на Сани "На оня свят" излезе преди година и зарадва многобройните почитатели на изпълнителката. Сега тя планува да започне работа и по друг проект, а именно заснемането на видео към македонската песен "Роден дом".

"До ден днешен много мои почитатели искат да видят нещо различно от мен. Песента е с уникален текст, което за мене е важно. Ще снимам клипа в родния ми град Кюстендил" - планува певицата.

Въпреки че все още е сред най-прочутите имена в жанра, Сани признава, че не вижда смисъл да се връща изцяло към музикалната кариера.

"Късно ми е да се връщам, на 44 години съм. Но е хубаво от време на време ние, от зората на фолка, да пускаме по някоя песен, защото хората не са ни забравили, парчетата ни се слушат още" - смята изпълнителката, която е запазила приятелски отношения с голяма част от колежките си.

"Поддържам контакт с много мои колежки - Ина, Лия, Джина и други. Приятели сме и до ден днешен. Навремето изпълнителите много си помагахме. Не знам сега как е, но ние бяхме много сплотени. Започнах кариерата си със "Сребърни звънчета" от град Кюстендил и от там имам здраво изградена основа. След това продължих с Тони Дачева и оркестър "Кристал". Тони ми даде страшно много. От нея съм се научила на честност и почтеност и обич към публиката. Това при мене изигра важна роля" - спомня си Сани, която говори с уважение и любов за колежката си и голяма приятелка Тони Дачева.

На въпроса с какво остават във времето фолкпевиците от 90-те, тя отговаря категорично - всички те са били искрени.

"Разликата между нас и новите певици е, че бяхме истински. Бяхме неподправени и натурални. С това оставаме и до днес известни. Сега се залага предимно на визията. Не разбирам защо едно 20-годишно момиче само и само да е актуално, ще се състари. Всички много си приличат" - смята певицата.

Не само във визията на новото поколение Сани открива разлики. Музиката, текстовете и сценичното поведение на новото поколение фолкпевици са съвсем нови и не по нейния вкус.

"Не ми харесва новата музика. Не искам да обидя никого, нито пък съм човекът, който да дава съвети. Музиката сега е много агресивна, сценичното присъствие и текстовете - също. Не разбирам тази нова модна вълна. Няма го вече попфолкът от 90-те. Не знам новите изпълнители докъде ще успеят, те са и много на брой" - казва Сани.

Певицата коментира пред вестника и вечната тема, която вълнува медиите - успяват ли фолкзвездите в кариерата по лесния начин - възползвайки се от красотата си и избирайки правилните любовници.

"Нямам наблюдения сред колежките ми да е имало такива. Аз също съм чиста пред съвестта си. Ако има такива момичета, това само те си го знаят. Пяла съм много пъти пред влиятелните тогава хора на частните им партита. Пяла съм и на Жоро Илиев. Никога не съм имала проблеми, но съм чувала от колеги, че са имали такива. Важно е как самият изпълнител се представя и как се държи в дадена ситуация" - споделя още Сани, която за разлика от редица свои колежки има стабилна дългогодишна връзка и винаги е оставала вярна на себе си.

"Славата променя човека, но е важно да се усетиш навреме и да се приземиш" - смята изпълнителката.

Певицата категорична:

Няма да се ваксинирам!

- Сани, в момента се лекувате от коронавирус. Как протича при вас болестта?

- Цяла седмица бях в сравнително тежко състояние. Имах всички симптоми - главоболие, повръщане, болки в гърдите и тялото. Беше много страшно първите дни. Вече съм по-добре.

- Имате ли представа къде сте се заразили?

- Нямам идея къде се е случило. Освен вкъщи и на работа не ходя никъде, не ползвам обществен транспорт, гледам да избягвам да съм между много хора. Мисля, че всички ще го минем - едни по-леко, други - по-тежко. Болестта е във въздуха.

- Сблъсквайки се с вируса, бихте ли се ваксинирали?

- Не, не бих се ваксинирала, категорично. За всяка ваксина трябва да мине период от време, за да бъдат наблюдавани страничните ефекти от нея. Не трябва да сме опитни зайчета.

- Имате десетгодишна дъщеря. Как преминахте периода на онлайн обучението?

- Благодарение на добрия педагог на дъщеря ми всичко мина добре и тя не бе лишавана от нищо.

- Как гледате на отпускането на част от мерките?

- И при затегнати мерки пак се заразяват много хора. В същото време стотици са без работа. Искрено съчувствам на хората от бранша, които не могат да работят. Това е дълъг период от време, а закътаните пари най-бързо свършват. Смятам, че трябва лека-полека да се върнем към нормалния живот.

Реклама
Реклама
Реклама