Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9529614 www.bgdnes.bg

Разнобой между феновете на ЦСКА

Феновете на ЦСКА влязоха в сериозен разнобой след обявеното оттегляне на собствениците Гриша Ганчев и Юлиян Инджов. Болшинството от тях настояват Ганчев да промени решението си и да остане, но твърдото ядро на агитката е на по-различна позиция. Фракцията "Офендърс", която пусна прословутата декларация с въпроси към собственика, потвърди позицията си. Ултрасите нямат никакво намерение да се извиняват на Ганчев. Водещата организация сред феновете УЕнимълсФ все още не е изразила твърда позиция, но със сигурност няма да се моли на собственика да се върне. Един от лидерите в агитката Росен Петров-Животното призна преди дни, че е "50 на 50" в мнението си дали Ганчев трябва да остане. Преди около година и половина отново пред "България Днес" той обяви, че "такова селяндурско управление в ЦСКА никога не е имало".

"Стоим зад казаното до момента, зад всяка една наша дума и въпрос и не смятаме, че има за какво да се извиняваме или оправдаваме", обявиха от "Офендърс". Организацията спира да организира хореография в сектор "Г" за мачовете, но няма да преустанови присъствието си на "Армията". "Нашата група преустановява своята организационна дейност за "Сектор Г" - хореографии, организиране на трибуната, разпяване и т.н. - обявиха от фракцията. - Нямаме намерение обаче да ходим където и да е другаде, а Армията си остава нашият дом. Запазваме правото си да продължим да правим живота на нашите изконни врагове от Подуене труден, бранейки собствената си чест, както намерим за добре! А на останалите пожелаваме много красиви и успешни спектакли по трибуните."

Реклама

Сред по-умерените фенове подкрепата към Ганчев е огромна. Изтъкват се основно финансовата стабилност на клуба при това управление, инвестициите в базата в Панчарево и намеренията за построяване на нов стадион. В анкета в една от групите на ЦСКА в социалните мрежи при над 5000 гласували 90% се обявяват в подкрепа на Ганчев.

За разлика от феновете, този път легендите са обединени. Най-големите имена в историята на "червените" официално обявиха пълната си подкрепа към досегашния собственик. "Отправяме молба към собствениците на ЦСКА. Да променят своето решение. Ние сме твърдо зад тях. Ако трябва ще излезем на амбразурата, за да спасим ЦСКА. Но трябва да го направим", заяви големият Аспарух Никодимов пред Нова телевизия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама