Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9538589 www.bgdnes.bg

20 хил. евро заплата за Кайседо в ЦСКА

Заплата в порядъка на 20 хил. евро месечно ще получава новата звезда на ЦСКА Жорди Кайседо, гласят неофициални информации от "Армията". Еквадорецът дебютира за "червените" в Първа лига с победен гол за измъченото 1:0 срещу "Черно море".

Нападателят се разписа след майсторско изпълнение с глава и остави добри впечатления в първия си официален мач. ЦСКА успя да вземе Кайседо без пари, като пазарната му цена е около 1 млн. евро. От "Армията" са му предложили солидна заплата и в крайна сметка Кайседо избра за играе в българското първенство, въпреки че към него е имало и други оферти. Подобно месечно възнаграждение на "Армията" взимаше продаденият на "Панатинакос" тази зима Юнус Санкаре, а преминалият в "Ростов" Али Соу получаваше по 15 000 евро.

Реклама

В последните дни Кайседо тренира извънредно, тъй като все още не е в оптимално физическо състояние. За него е изготвена специална програма от кондиционния треньор Кирил Динчев. Треньорът Бруно Акрапович похвали новото попълнение, но призна, че той все още не е в оптимална форма.

"Жорди ще влезе в обувките на Али Соу - сигурен е Акрапович. - Той е различен тип играч и търси пътя към вратата. Трябва да му подаваме още по-хубави топки. Искам да кажа, че има голямо желание. Раздава се винаги на 100%. Все още не е напълно готов физически."

С победата над "Черно море" тимът на Бруно се доближи само на три точки от лидера "Лудогорец" преди сблъсъка между двата гранда тази събота в Разград. Така "червените" могат да настигнат лидера след само три пролетни кръга въпреки катаклизмите в клуба през последните дни.

"Всеки един знае, че работата е трудна в такава ситуация - заяви Акрапович. - Казах в прав текст на футболистите какво се случва в клуба. Казах им защо са тук и защо играят за ЦСКА. Искам от тях да гледат своята работа и всички да са заедно. Знаем силните и слабите страни на "Лудогорец". Нашата работа е да ги неутрализираме и да вземем трите точки."

Последните информации от "Армията" сочат, че Гриша Ганчев все пак може и да остане в клуба. За това намекна и лидерът на феновете Иван Велчев-Кюстендилеца, който е провел серия от разговори с Ганчев.

Реклама
Реклама
Реклама