Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9539176 www.bgdnes.bg

Княгиня Мафалда пробива в попа

Певицата записва въпреки пандемията

Внучката на Симеон гони класации с нов сингъл

Княгиня Мафалда Преславска, или Мафалда Сесилия фон Сакскобурготски, записа нова песен и става все по-популярна след феновете на поп музиката.

Внучката на Симеон Сакскобургготски, дъщеря на княз Кирил Преславски и на испанката Росарио Надал, записва на майчиния си език парчето "Така го правя аз", след като доскоро предпочиташе да пее на английски. Очаква се през тази пролет 26-годишната Мафалда да запише и албум.

Реклама

Заради произхода си най-голямата внучка на Симеон Сакскобурготски понякога е наричана Принцесата на поп музиката. Стилът й е определян като "тъмен поп", или както самата тя предпочита - "нов поп4. Залага на англосаксонски мелодии, но с латино ритъм. В Испания Мафалда става все по-популярна изпълнителка и различни медии й предричат бляскаво бъдеще. Според някои критици княгинята може да осъществи пробив в класации още с "Така го правя аз".

Испанското издание "Еуропа прес" посвети материал на Мафалда и на новата й песен, като отбелязва, че дъщерята на принц Кирил е една от най-големите надежди на музикалната сцена.

Мафалда записва дебютния си албум през 2019 година, който е на английски. Постоянно пътува, като до изминалата есен основно живее в родния си Лондон, но се премества в Мадрид. Целта й е не само да е по-близо до семейството си, но и да се утвърди на музикалния пазар на Иберийския полуостров. Ориентира се към майчиния език и преди месеци записа първото си парче на испански - "Кажи сбогом".

Музикално списание DOD пусна интервю с Мафалда, към което отбелязва, че тя вече е събрала много фенове. Пандемията от коронавирус обаче пречи на изпълнителката да се развива, както й се иска. Така и не успява да направи шумно публично представяне на новия си сингъл. Самата Мафалда казва, че проектът "Така го правя аз" е замислен и разработен в доста различни дестинации - Лос Анджелис, Барселона, Кадис и Мадрид. Тя споделя, че заради пандемията е принудена да взима решения ден за ден и не може да прави планове както преди, за месеци напред. Отбелязва, че е важно всички в музикалната общност да си помагат и това в момента е жизненоважно. Според нея това важи не само за изпълнителите, но и за още много заети в музикалната индустрия - като дава пример, че когато има фестивали, по тях работят от звукотехници и осветители до служители, които проверяват билетите на входа. Мафалда смята, че до догодина светът и музикалният бизнес няма да се върнат към предишната нормалност.

Интересен факт е, че Мафалда е кръстена на италианската принцеса Мафалда Савойска. За нея, според Гьобелс Хитлер твърдял, че е отровила цар Борис III Обединител. Той е съпруг на сестрата на Мафалда - царица Йоанна.

"Фюрерът има намерение да запознае принц Кирил със заключението на германските лекари относно отравянето на Борис. Фюрерът е на мнение, че това отравяне очевидно е дело на италианския двор. Подозрително е, че принцеса Мафалда, най-голямата кучка в италианския двор, е била в София седмици преди смъртта на цар Борис", пише Йозеф Гьобелс в дневника си. Версията, че Мафалда Савойска има пръст в смъртта на Борис III обаче така и не е потвърдена.

След примирието на Италия с антихитлеристката коалиция Мафалда Савойска е заловена от германците и е пратена в лагера "Бухенвалд". Умира през лятото на 1944 година след бомбардировка.

Реклама
Реклама
Реклама