Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9545358 www.bgdnes.bg

Ясен Петров с двойна мисия

Селекционерът Ясен Петров има двойна мисия по време на престоя си в Италия. Освен да се срещне с трима проектонационали, той използва посещението да разузнае някои от звездите на "скуадра адзура".

Специалиситът е на Апенините от няколко дни и ще се завърне в България утре. Той бе на трибуните на стадион "Мапеи", където "Сасуало" посрешна "Болоня" в събота. Очакваше своят дебют за гостите да направи Валентин Антов. За съжаление бранителят така и не се появи на терена. Все пак двамата са имали среща след края на мача. Освен Антов още един играч от Серия "А" попада в полезрението на Ясен Петров. Това е нападателят на "Специя" Андрей Гълъбинов. През уикенда той влезе като резерва при загубата от "Фиорентина" с 0:2 и поигра 30-ина минути. Селекционерът е имал среща и с опитния нападател.

Реклама

Освен това Ясен Петров е планирал още едно виждане с български играч в Италия. Това е бранителят на "Про Варчели" Петко Христов. Защитникът е сред доскорошните младежки национали с шанс да пробият в представителния тим. Селекционерът не успя да види Христов в игра, тъй като футболистът пропусна последния мач на тима си заради наказание. Но двамата са се видели и разговаряли.

По време на престоя си Ясен Петров успя да види на живо в игра и някои от звездите на Италия. "Скуадра адзура" е сред първите противници на националния ни отбор в световните квалификации. "Лъвовете" посрещат тима на Роберто Манчини на 28 март от 21,45 ч. на Националния стадион. Три дни по-рано е първият мач на Петров начело на представителния тим - домакинство на Швейцария.

Откакто пое националите през януари, новият селекционер постоянно пътува, за да гледа играчи. Той и хората от шаба му бяха в Турция, където изгледаха голяма част от приятелските мачове на родните отбори, подготвяли се в южната ни съседка. Планирани са визити освен в Италия и в Белгия, Франция, Русия и Португалия. Гледат се и максимален брой от мачовете от Първа лига. Петров е изготвил дълъг списък с около 40 имена, които са попаднали в неговото полезрение за началото на световните квалификации в края на март.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама