Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9546415 www.bgdnes.bg

Юлиан Вергов за новия сериал "Отдел "Издирване": Отряд "Кобра" ме научи да стрелям!

Жените в сериала са по-силни от мъжете, категорична е Ани Пападопулу

"Истинският отряд "Кобра" ни учеше да стреляме, но аз си признавам - не мога да слагам белезници. От екипа само Елена Телбис го прави. Аз така и не можах да обясня на Боби Николов, че си играя на барета, а няма да ставам барета." Така най-енигматичният актьор Юлиан Вергов обясни участието си в главната роля на инспектор Камен Петков в сериала "Отдел "Издирване". Кримката тръгва по Нова тв на 26 февруари.

Реално изчезнали хора са в основата на сценария. Звеното е много специално. Така говорят за издирвачите всички останали полицаи, профилирани в конкретна дейност - убийства, наркотици, кражби. Има ли изчезнал човек, напред излизат именно те и първо правят неговия профил - какъв е, как е живял, имал ли е семейство. После тръгват по стъпките му - къде се е движил последно. На този принцип е построен "Отдел "Издирване". В него всяка история - криминална или загадка, е свързана със следващата или с предишна случка в миналото.

Реклама

Идеята се ражда на маса. Преди години криминалният психолог Росен Йорданов разказва случки на приятеля си - сценариста Александър Чобанов, докато двамата пият бира. Те допадат на писателя и той решава да направи по тях сериал.

Камен Петков (Юлиан Вергов) е шеф на отдела, а бившата му съпруга Ралица Петкова (Ани Пападопулу) е зам.-директор на СДВР по оперативната част. Сюжетът се изгражда около Камен и Ралица. В миналото те са загубили дете, изиграно от 9-годишната Вая (дъщеря на актрисата Лара Златарева - Кака Лара). Момиченцето умира при странни обстоятелства, което не дава мира на майката и бащата. Двамата се разделят, а героинята на Ани създава ново семейство.

"Жените в сериала сме по-силните от мъжете", сподели тя за снимките. По пътя за разплитането на загадките в сериала се включва и високоплатена хърватска компаньонка, изиграна блестящо от актрисата Ива Михалич, звезда от хърватския сериал "Успех" по НВО.

В сценария са заложени някои от реалните истории на изчезнали хора у нас, описвани в медиите. Те са пресни - по жаргона на полицаите, което означава, че са по на 10-ина години. Повечето от тях са разказани на екипа от Росен Йорданов. Двамата работят заедно с режисьора Виктор Божинов и помощник-режисьора Димитър Димитров. Другият главен сценарист е Владислав Тинчев. В ролите влизат още Иван Бърнев, Пламен Димов, Христо Петков, Елена Телбис и други. Дебют като музикален филмов композитор прави Максим Ешкенази.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама