Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9548445 www.bgdnes.bg

Оперират Тайгър Ууудс с часове

По чудо остана жив най-богатият спортист в света Тайгър Уудс. Той катастрофира брутално във вторник вечерта и веднага бе oткaрaн в бoлницa в Лoc Aнджeлиc.

Прeвoзнoтo cрeдcтвo нa звeздaтa e смачкано и се наложило дa бъдe рaзрязaнo oт пoжaрникaри, които измъкнали голфъра. Уудс е получил наранявания и счупвания и на двата крака. Това изисквало сложна операция, която продължила няколко часа вчера. Тайгър е бил спокоен и комуникативен през цялото време, увериха от полицията.

Реклама

"Автомобилът му се е движил по стръмен път между луксозни предградия. Ограничението е 45 км/час, но често колите вдигат в този участък дори до 85 км/ч. Уудс е загубил управление, колата преминала през две платна и се ударила в бордюр, преобръщайки се няколко пъти, като мегдувременно се ударила и в дърво. Няма следи от спирачен път", обясни местният шериф на извънредна пресконференция.

Уудс е бил с предпазен колан, който заедно с въздушната възглавница, категорично са спасили живота му. Свидетели в комплекса, в който е отседнал голфърът твърдят, че той е бил много нервен и е бързал да потегли, тъй като е имал среща на час път. Тайгър дори за малко не ударил друга кола още при тръгването си от паркинга.

"Благодарим на всички за изумителната подкрепа и съобщенията в този тежък момент", заявиха от семейството на американеца. Аниш Махаджан, главният изпълнителен директор на медицинския център в Харбър, даде повече подробности за състоянието на Уудс.

"Отворените фрактури, засягащи горната и долната част на десния пищял и костите на фибулата, са стабилизирани с поставяне на пирон. Другите наранявания на костите на стъпалото и глезена са стабилизирани с комбинация от винтове и щифтове. Травмата на мускулите и меките тъкани на крака изисква хирургично освобождаване на покритието на мускулите, за да се облекчи натискът поради подуване."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама