Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9553441 www.bgdnes.bg

Тихомир оцеля и стана доброволец

Пандемията го оставя без храна и пари 

В момента работи в "Пирогов" и помага на хора в нужда 

Доброто е по-заразно от коронавируса!

И това го доказва Тихомир Никовски от София, който само преди месеци се бори за оцеляването си, а в момента помага на хора, които са изпаднали в тежка беда.

"Бях почти без дом и без храна, но се намериха хора, които повярваха в мен. Бях самотно момче, затворено в себе си, а в момента отново вярвам в света и мечтите си. Благодарен съм и на всички дарители - не само заради храната, но и заради другите неща, които получих", заяви емоционално Никовски.

Реклама

В началото на пандемията младият мъж остава без работа и дом, няма дори какво да яде. Отчаян е и се свързва с фондация "Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще", търсейки помощ. От там му подават ръка да си стъпи на краката. След като подобрява положението си, Тихомир не забравя тежката ситуация, в която е бил изпаднал, и прави всичко възможно самият той да помага на други хора.

"Тихомир се свърза с екипа ни в началото на ограничителните мерки, въведени в страната заради пандемията. Момент, в който хиляди хора останаха без работа. Без храна и с риск да остане и на улицата, в този момент Тихомир се обърна към нас за помощ. През следващите месеци ние му осигурявахме храна, средства за битови и текущи нужди. Успяхме да му осигурим и работа, като днес Тихомир работи в "Пирогов", помага на болните и нуждаещи се хора, включва се в наши кампании и съдейства на екипа ни като доброволец винаги когато имаме нужда от още едно рамо. Сам успява да се грижи за себе си, в нов дом, напълно осигурен", разказват от фондация "Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще", които се наемат да спасят младия мъж.

След положителния развой на живота на Тихомир той е категоричен, че няма да забрави откъде е тръгнал, и точно затова ще дава сърце и сили на хора, които изпитват затруднения.

"Гордея се, че работя в "Пирогов", и мога да помагам на други, когато имам възможност. Бъдете здрави и щастливи, дерзайте и никога не се отказвайте да преследвате мечтите си", категоричен е Никовски, който е санитар в лечебното заведение и дори дава нощни смени.

Стотици хора изразиха възхищение от добротворството на Тихомир и го поздравиха, че продължава делото да се помага на хората, чиито живот се е преобърнал заради пандемията от COVID-19.

Реклама
Реклама
Реклама