Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9553478 www.bgdnes.bg

Мис България 2020 Венцислава Тафкова: Изолацията съсипа семейния ни бизнес

Не подкрепям удължаването на мерките, стресът от липса на доходи е огромен 

КОЯ Е ТЯ

Венцислава Тафкова е на 21 години, от Пловдив. Наскоро тя стана победителка в конкурса за красота "Мис България". Учи туризъм в Нов български университет. Занимавала се е професионално с модерен балет, но най-голямата й страст е модата. Зад гърба си има няколко спечелени конкурса за красота.

Реклама

Виктория СТОЯНОВА

- За млад човек като вас сигурно е трудно да е в изолация заради наложените мерки срещу вируса, продължаващи вече почти година. Липсват ли ви социализацията, заведенията, срещата с приятели?

- Липсват ми, разбира се. Може би на всеки млад човек му липсват контактите и заведенията. Това да пиеш кафе с приятелки или да излезеш на вечеря според мен липсва на всички ни, но това не е най-важното на този етап. Важното е да сме живи и здрави, ние и близките ни хора, и да съживим бизнеса си.

- Как протича един ваш ден в изолация?

- В работа, когато е хубаво времето, тренирам на Гребната база в Пловдив с моята приятелка и обмислям бъдещи проекти.

- Какво ви отне изолацията и какво ви даде?

- Семейството ми се занимава с туризъм, изолацията и карантината съсипа туристическия бизнес. Донесе ми повече време с близките ми хора и приятелите ми.

- Вие подкрепяте ли удължаването на извънредното положение, за каквото доста хора настояват?

- Не подкрепям удължаването на мерките, защото смятам, че много хора загубиха работните си места и нямат доходи. За да сме здрави, трябва да сме спокойни психически, защото стресът отключва много болести.

Реклама

- Как протича онлaйн обучението в университета, имате ли затруднения, как преминават изпитите? По-качествено ли е онлайн обучението, отколкото присъственото?

- Обучението ми в университета от самото начало е онлайн, такава ми е специалността. При мен нищо не се е променило спрямо образованието.

- Как и с кого прекарахте последните големи празници - Коледа и Нова година?

- Празниците ги прекарах в тесен семеен кръг с най-близките хора и мои приятелки.

- Какви дарове получихте?

- Получих много и различни неща, но аз обичам повече да правя подаръци, отколкото да получавам.

- На какво ви научи трудната за всички 2020 г.?

- 2020 година ми отне много, но ми даде двойно повече. Годината ще я запомня само с хубаво, научих се да ценя по-малките неща в живота, да бъда благодарна и да ценя здравето на мен и семейството ми! Освен това ме научи да не правя планове, защото нищо не се случва по план и нищо не е сигурно. Ще правя това, което зависи от мен, и ще се радвам да реализирам много мои идеи.

- Има ли яснота вече относно провеждането на "Мис Планет 2020", който трябва да се проведе тази година?

- Яснота за "Мис Планет 2020" все още няма поради обстановката в цял свят. Запозната съм, че ще е в Русия през есента.

Реклама
Реклама
Реклама