Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9553587 www.bgdnes.bg

Актрисата Ирен Кривошиева: Сънувам Ламбо, казва ми какво да правя

Получавам помощ от САЩ, но никога не са ми били проблем парите

"Изпълних всички нареждания и желания на Стефан Данаилов, които той ми дава насън. Приживе доста ме изненада в последните дни от живота си. Заръча ми много неща за Влади, които синът ми изпълни. Стефан знаеше, че неговите желания са закон за мен и че ще помогне на детето ни да ги осъществи. Влади си движи всичко останало. Той е основният наследник на Стефан". Това сподели актрисата Ирен Кривошиева година и три месеца след смъртта на големия актьор Стефан Данаилов.

След кончината му имуществото на българския Ален Делон бе разпределено между наследниците му, а Ирен никога не е и искала да получи нищо.

Реклама

"Аз съм американска гражданка и като такава получавам помощ от САЩ заради пандемията. Получих два пъти досега помощи. Тръмп говореше за една сума, сега ще видим какво ще каже Байдън и колко пари ще ни даде, но аз ще имам американска пенсия, а не българска, тук не съм се осигурявала. И това ме спасява от всякакви подаяния в някакъв смисъл", споделя актрисата.

Самата тя никога не е ламтяла за материалното.

"Дори когато живях в САЩ, в началото нямах пукнат лев, но пак се чувствах добре. Парите никога не са ми били проблем. Получавам наеми от имоти на дядо ми. Мога и да не работя, тъй като живея скромно. Ето сега намерихме жена да гледа майка ми, която цял живот е работила като адвокат. Дейни жени сме с нея, и аз продължавам да работя", обяснява симпатичната актриса.

Със сина си Владимир Данаилов Ирен се чува всяка вечер и той й разказва как се справя в болницата, в която работи. Влади вече е ваксиниран срещу COVID-19, но му се е случвало и да се грижи за болни от страшния вирус.

"Липсва му баща му, но такъв е животът. Сега изпълнява своята мечта, която беше мечта и на Стефан, както и на майката на Стефан - да има доктор Данаилов в рода. Е, ще се случи, дай Боже, това няма как да не ме радва", сподели Кривошиева.

През миналата година актрисата имаше и проверка от НАП по сигнал от съсед, но всичко и там минало благополучно.

"Започна се през юни, установи се, че всичко ми е наред, и приключи. Винаги съм си плащала данъците редовно, все пак съм живяла в САЩ, там поне на това се научих", смее се Ирен. По време на пандемията актрисата си мислила да отвори хранителен магазин, но после се отказала.

Реклама

"На този етап детската школа, в която преподавам, участието ми в театъра с постановката на Недялко Йорданов - "Две жени, без да се брои мъжът", както и участието в сериала по Би Ти Ви ми е достатъчно", смята Ирен, която отново ще видим съвсем скоро в телевизионния сериал - "Белези".

"Продуцентът ми звънна да вляза в ролята на д-р Мария Петрова. Много ми е интересен персонажът, жена, която идва от Америка, но нямаме общо в характерите. Синът ми по сценарий е лекар, но живее с майка си. Изключително приятно се чувствам по време на снимките", разказа Ирен завръщането си на малкия екран, след като преди 10 години се снима в "Хотел "Централ".

"Сега се чувствам по различен начин от преди време, но ме радва, че се сетиха за мен", казва актрисата.

Колкото до ковидвируса, самата Ирен не го е карала, но съпругът й Николай го преболедувал поносимо и без сериозни оплаквания.

"Имам някакво недоверие за много неща, които се случват с този вирус. В пандемията е трудно да се играе на сцена или пред камера - спазват се изключителни предпазни мерки. Това създава някаква притеснителност, а и не виждаш реакциите на публиката заради маските. Въпреки това ми е интересно да наблюдавам хората за какво си говорят извън театъра. Всички само за болести и вируса. А паниката не е полезна, тя дори сама разболява", твърди Ирен Кривошиева.

Простреляли Влади в главата, решил да става лекар

Синът на Стефан Данаилов – Владимир, решил да става лекар за първи път, след като бил прострелян от съсед като малък. "Бяхме се върнали едно лято в България с него. Играеше футбол пред блока с децата. Един съсед излезе от колата и каза: "Ще ви счупя главите", видях го от прозореца. След това едно от момчетата удари топката в колата и алармата се включи. Децата си седнаха на пейката пред входа и си говореха. Тогава настана хаос и викове. Разтичаха се и викат: "Застрелян е!". А съседът прострелял Влади в тила. Целият в кръв. Направо замръзнах. Ходихме в "Пирогов" и го зашиха. Мисля, че тогава Влади най се впечатли от докторите. Като се върнахме, каза: "Искам да стана лекар, мамо", сподели Ирен.

Реклама
Реклама
Реклама