Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9553688 www.bgdnes.bg

Икебаната и Фънки с пенсии от Банов

 Нов списък с имена на музиканти, получават до 700 лв.

Нов списък от Министерството на културата зарадва 92-ма родни музиканти. Между тях са Деян Неделчев-Икебаната и Димитър Ковачев-Фънки. Те ще получават парични награди от 350 до 700 лв. в продължение на три години.

Вторият списък е продължение на първия такъв, в който бяха имената на 65 творци, голяма част от тях носители на награди от "Златният Орфей". Той предизвика бурни скандали, тъй като немалко имена липсваха. Първи, който се обяви за ощетен, бе Христо Кидиков. След няколко дена той получи извинение от министъра на културата Васил Банов и уверението, че ще бъде включен в следващ списък за разглеждане. Дуетът Братя Аргирови също влязоха в спор с културния министър. Банов ги покани на лична среща, на която споровете бяха изгладени. Ексцентричният Деян Неделчев също се почувства недооценен, тъй като е носител на няколко награди от "Орфея".

Реклама

Дни след това става ясно, че Аргирови, Кидика и Икебаната ще получават парични награди. Освен тях в списъка са и Росица Кирилова, Васил Петров, Георги Христов, Роберта, групите "Тоника", "Кукери", "Домино", братът на Деян - Бойко Неделчев , Венета Рангелова, Елвира Георгиева и много други.

Като музикант от група "Ера" Фънки също е сред одобрените. Феновете на рокаджията са любопитни дали Ковачев ще приеме парите заради изказване в негово интервю, че никога няма да е пенсионер.

"Няма как да имам пенсия, не искам пенсия, нека я дарят на някой, който има нужда. Аз ще бъда на сцената, пеейки блус, докато пукна там" - отсече 61-годишният музикант и бизнесмен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама