Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9556549 www.bgdnes.bg

Дерби "Юнайтед" - "Милан" в Лига Европа

"Манчестър Юнайтед" - "Милан" е голямото дерби в осминафиналите на Лига Европа. Двата гранда са във възход, след като през последните години бяха изпаднали в дълбока криза. В момента те заемат вторите места в Англия и Италия и следващата гоодина най-вероятно ще играят в Шампионската лига. Така един от фаворитите за трофея в Лига Европа ще отпадне още на осминафиналите. "Милан" се класира за тази фаза след драматично отсраняване на "Цървена звезда". След 2:2 в Белград, "росонерите" стигнаха до 1:1 в Милано и се класираха благодарение на головете на чужд терен.

След мача треньорът на сърбите Деян Станкович се оплака от съдийството. Реферите не позволиха "Звезда" да изпълни ъглов удар в продължението, който щеше да бъде последния шанс в мача.

Реклама

"Нормално е това, че накрая бяхме подразнени, защото неизпълненият ъглов удар беше последният ни шанс - каза Станкович, който е легенда на "Интер". - Дайте ни да изпълним корнера! Мисля, че "Милан" щеше да го получи, ако беше на наше място. Тогава казах, че трябва поне да възнаградят момчетата за това, че оставиха сърцата си на терена."

Синът на треньора пък забърка по-голям скандал. Филип Станкович предизвика полемика със свой пост в Инстаграм, на който изписа "смърт за "Милан". Малко по-късно обидата бе свалена от 19-годишния вратар, който е част от академията на "Интер".

Другите два английски тима в турнира ще имат привидно по-лесни задачи от "Манчестър Юнайтед". "Арсенал" ще играе с гръцкия "Олимпиакос", а "Тотнъм" се изправя срещу "Динамо" (Загреб).

Първите двубои от 1/8-финалите ще се изиграят на 11 март, а реваншите са седмица по-късно

Лига Европа, осминафинали

"Аякс" - "Йънг Бойс"

"Динамо" (Киев) - "Виляреал"

"Рома" - "Шахтьор" (Донецк)

"Олимпиакос" - "Арсенал"

"Динамо" (Загреб) - "Тотнъм"

"Манчестър Юнайтед" - "Милан"

"Славия" (Прага) - "Рейнджърс"

"Гранада" - "Молде"

Реклама
Реклама