Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9556977 www.bgdnes.bg

5 деца за две години ражда майка героиня

Първо се появява момче, после две двойки близнаци

Майка героиня от дупнишкото село Бистрица ражда два пъти близнаци. Още по-впечатляващото е, че 38-годишната Цветелина Скоклева дава живот и на пето дете, като всичките малчугани се появява в рамките само на 2 години и 2 месеца.

Таткото Костадин Ламбов е международен шофьор, а майката е посветила цялото си време на отглеждането на децата. "Първо се роди момчето, а след това се появиха двете двойки близнаци - първо момче и момиче, а после две момчета. Така общо имат 4 момчета и едно момиче. Живеят в къща в селото и засега добре се справят", разказа пред "България Днес" кметът на Бистрица Кирил Огненски, който е кум на многолюдното семейство.

Реклама

Родителите на петте деца са притеснителни и не смятат, че постижението им е нещо уникално, но хората са много впечатлени. И в селото се гордеят с Цветелина и Костадин.

"Толкова много се радвам - и като кмет, и като човек. Трябва да се разказва историята им, защото това е много добър пример. Много хора ме питаха и затова и на вас ще кажа - Цветелина и Костадин не са от малцинствата, българи са", сподели развълнувано Огненски.

Три двойки близнаци са проплакали от началото на годината в дупнишките болници. Последните са Мария и София, които са се появила на бял свят на 10 февруари, съобщиха от общинската администрация. До средата на февруари 49 са новородените жители на община Дупница през 2020 г., а за тази - 45, тоест нивата на раждаемост се запазват.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама