Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9557064 www.bgdnes.bg

Дъщерята на Карадайъ става певица

Сама си пише музиката и текстовете

Айсел записва кавъри и авторски парчета, преподава на малчугани 

Надя Панкова

Музикална звезда грее под покрива на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, научи "България Днес". Красивата му дъщеря Айсел не се вълнува от политика, а от музика и освен да композира парчета, ги и пее.

Айсел, която преподава в начално училище на малчугани, вече е записала няколко свои авторски парчета, а последният й хит е нежен кавър на парче на легендарните "Лед Цепелин" - "Скъпа, ще те напусна", който Айсел изпълнява на фона на есенно море в авторски видеоклип.

Реклама

Дъщерята на лидера на ДПС има дори собствен музикален канал в социалните мрежи, както и списва собствен блог. Става звезда в социалните мрежи и след като изпява иконичните песни на главните героини от филмчетата на "Дисни" "Покахонтас" и "Спящата красавица".

Младото момиче е далеч от представата за разглезени деца на политици - преподава на дечица като учител, вози се в градския транспорт и пише любимата си музика, разказаха за вестника близки до младата педагожка. Самата Айсел признава, че освен от музика се вълнува и от антропология.

"Страстта ми е да вдъхновявам хората чрез музиката и работата си да бъдат по-любопитни, целенасочени и смели в мечтите си. За мен е важно да разбера техните културни особености, вярвания, принципи, ценности през техните очи. Ако видите момиче трескаво да пише в градския транспорт в тефтер със сложни таблици, отметки и графици - това съм аз. Смятам себе си за "вечен ученик" и това е моята суперсила", казва Айсел.

Дъщерята на лидера на ДПС е намерила най-чистото платно за музикално вдъхновение - възпитаниците си по музика в основното училище "Христо Ботев".

"Аз съм тонрежисьор по бакалавърска специалност, интересувам се от антропология, работя като начален учител и учител по музика в прогимназиален етап", пояснява Айсел.

Младата учителка в свободното си време композира музиката си и сама пише текстове за песните си.

Реклама

"Ако спра да чувам, ще чуя ли глас от друго царство отвътре ми? Ако спра да виждам, ще видя ли лъч от друго царство отвътре ми?", е част от текста на авторското парче на Айсел "Ако спра да чувам", а няколко други песни изпълнителката е написала и изпяла на английски. Младото момиче преди години свири в рок група "Йерихон", като бандата й поверява клавишите, докато сегашният й помощник в аранжимента на парчетата й Стоян Бозов е вокал. Двамата продължават да работят заедно по проектите на Айсел, става ясно от клиповете на младата певица.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се гордее с дъщерите си, въпреки че нито Айсел, нито сестра й Джейлан имат афинитет към любимите му математика и политика.

Реклама
Реклама
Реклама