Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9561977 www.bgdnes.bg

Столични болници подновяват "зелените коридори" за ваксинация

"Зелен коридор" за ваксиниране срещу COVID-19 в болница "Пирогов" ще възстанови работата си утре в 13 ч., съобщиха от лечебното заведение в социална мрежа.

От 9.00 до 17.30 ч. ще се извършва имунизация и реимунизация на лицата, попадащи в четирите фази на Националния ваксинационен план, включително хората на и над 65 години и хронично болните.

Реклама

Когато във ваксинационните пунктове няма достатъчно желаещи от приоритетните фази първа-четвърта от Националния план за ваксинация срещу COVID-19, ще се имунизират и лица, непопадащи в целевите групи.

Кабинет за свободен достъп за ваксиниране ще работи от утре в Александровска болница. Кабинетът ще бъде пред бариерата на болницата и ще работи от 8.30 до 17.30 ч. всеки ден, съобщават от болницата.

На желаещите ще бъде поставяна ваксина на производителя "АстраЗенека".

От 16 ч. днес в столичната болница "Св.Анна" се поднови ваксинирането срещу COVID-19, съобщиха от лечебното заведение. Желаещите ще бъдат ваксинирани с ваксина на "АстраЗенека".

Приоритетно ще бъдат ваксинирани рисковите групи - учители, социални работници, пенсионери. Ваксинационните кабинети ще се помещават в Триажния пункт, в двора на болницата.

Всеки ден от 8.00 до 17.00 ч. до 10 екипа ще могат да ваксинират гражданите. От 17.00 до 8.00 ч. ще работи и един нощен екип.

Реклама
Реклама
Реклама