Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9564957 www.bgdnes.bg

Световният вицешампион по бокс Радо Панталеев: Погладувах преди турнира "Странджа"

Грешката е моя, защото бях над 100 кг, признава носителят на легендарната купа


Новият носител на купа "Странджа" Радослав Панталеев е гладувал преди началото на боксовия турнир. Световният вицешампион в кат. до 91 кг спечели четири мача срещу топсъперници и беше избран за най-добър състезател в надпреварата. Освен с жестоката конкуренция на ринга Бомбата от Долна Митрополия трябваше да се бори и с още нещо.
"Състезанието беше много тежко. Като първи турнир от година насам бях отпуснал нагоре килограмите. Измъчих се със свалянето - призна пред "България Днес" Радослав Панталеев. - Не бях в най-добрата бойна форма. Точно това ми трябваше - няколко здрави мача, за да вляза в час. Четирите срещи бяха много трудни. Най-лесно премина с французина. Така мислеха треньорите, но той ми пасна на играта."
Панталеев трябваше да свали около 10 кг, за да премине тегловия лимит и кантара всяка сутрин преди мачовете.
"Дълго време без турнир и губиш рутина - добави националът. - В продължение на година бях над 100 кг. Трябваше да играя на 91 кг и да съм в добра форма, за да имам сила да се бия. Свалях преди и след мачовете. Тренировки и сауни. Погладувах яко, обезводних се. Организмът беше свикнал на едно тегло цяла година. Грешката е моя, защото се бях оставил да съм много над категорията. Само аз си знам как си платих."
Панталеев и останалите боксови национали получиха няколко дни почивка. Очаква се скоро те отново да се съберат на лагер. Следващата голяма цел е европейската квалификация през юни. Тя трябваше да е приключила още през март 2020-а, но беше прекъсната на третия ден заради пандемията.
Освен чрез квалификацията Панталеев ще има и още една възможност да се класира за Игрите в Токио. Това ще се случи чрез ранглиста. В момента българинът е 14-и, а първите шест вече имат осигурени места чрез приключили континентални квалификации.
"Мисля, че ще взема квота още на квалификация, но ако не успея, ще имам нова възможност", добави Панталеев.
Боксьорът вече прави планове за професионална кариера. Дълги години той е сред най-полезните спаринг партньори на Тервел Пулев. Двамата са в една категория и винаги си помагат преди състезания.
"Имам апетит за профи бокса след олимпиадата. Няколко са офертите, но засега нищо конкретно не мога да кажа, защото не сме стигнали до разговор", уточни Панталеев

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама