Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9564969 www.bgdnes.bg

Йоско Стойчев: Ще търся близък бой срещу Николич

Непобеденият български боксьор Йоско Стойчев (13 успеха, 9 с нокаут) излиза срещу най-сериозния съперник до момента в своята професионална кариера. 26-годишният видинчанин, който живее в Хамбург (Гер), ще се бие срещу сърбина Марко Николич (27 победи, 12 с нокаут) на галавечер в Белград (Сър). Шоуто ще се проведе на 23 април. 10-рундовият двубой ще бъде за интерконтиненталната титла на Международната боксова организация в лека-тежка категория. Специално за читателите на "България Днес" Стойчев разказа какво очаква от битката.

- Йоско, какво знаете за противника?
- Николич е най-добрият сръбски боксьор. По-висок е от мен и затова ще трябва да скъсявам дистанцията, да търся близък бой. Точно за това се готвим с моя треньор Корен Гевор. За мен това е голяма възможност. Хубавото е, че за разлика от други мачове сега ще имам два месеца за подготовка. Обикновено се обаждат 2-3 седмици преди срещата. Нямам много време и ми се налага да свалям доста килограми за кратък период, което се отразява на представянето.
- Това ли е най-важният мач във вашата кариера?
- Определено. От сряда миналата седмица вече спрях с всички други дейности. Няма да работя нещо допълнително, а ще тренирам по два пъти на ден. Имаме и спаринг партньори, които ще помагат. Очаквам да съм много добре подготвен за срещата.
- Вие се бихте през 2017-а в София в подгряващ мач на Кубрат Пулев. Тогава имаше интерес към вас от "Зауерланд". Какво се случи?
- Да, имаше възможност да подпиша със "Зауерланд", но те тогава бяха пред фалит. Казаха ми, че биха ме взели, но нямаха възможност. След това се получи една контузия, която лекувах 5-6 месеца. През 2018-а направих три мача, но тогава трябваше да отделя време и за образованието. Затова прекъснах за около година. През този период нямаше как да тренирам активно, защото беше необходимо и да работя.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама