Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9567375 www.bgdnes.bg

Бахаров записва "Записки по българските въстания"

                                                                                                                                                                                                                                           Малкият брат на Захари Бахаров – Явор, спечели проект от Национален фонд "Култура" и записва "Записки по българските въстания" на Захарий Стоянов, научи "България Днес".

Малко преди да кандидатства, той се запалил покрай ролята си в "Майстори" от Рачо Стоянов във Военния театър, където играе майстор Живко - влюбения, замогнал се мъж, който открива, че жената, която му е дала дума, вече е омъжена за друг.

Реклама

Именно докато чете и изучава сценария, Бахаров се влюбва в българския фолклор, а по-късно се запознал с народния певец Костадин Дуров. Затова решава да кандидатства по проект, който трябва да се запише като аудиокнига - "Записки по българските въстания". За радост на Бахаров той печели конкурса и трескавата подготовка за записите започва. Като начало актьорът си купува специален микрофон, пред който да чете великото произведение на Захарий Стоянов. Самият Явор има опит с аудиокниги от години. Майка му работи в радиото, а дядо му е бил също говорител.

"За мен е огромна чест и привилегия този проект, да може този текст да стигне до повече българи, да се гордеят с миналото си", надява се Явор.

Колкото до скандала около името му, когато се забърка с трева, малкият Бахаров отдавна си е взел поуките, но рамо до рамо до него остава вярната му половинка Рая Пеева.

"Много го обичам, всичко бих направила за него, дори да го браня с нокти и зъби", категорична е ководещата на Деси и Сашко от "Преди обед".

В момента връзката им е по-силна от всякога, а двамата се грижат за любимото си куче като за дете.

"Ако е рекъл Господ, и сватба ще има. Обещали сме си сърцата отдавна, нещо като годеници сме. Сега обаче съм най-щастлива, че Явор ме търпи", смее се красивата Рая, която освен в телевизията гледаме и в постановки в театъра.

Явор Бахаров също не спира да играе. Той продължава с постановката "Майстори", която ще гостува в Пловдив в края на месеца, а новата пиеса, върху която симпатичният актьор работи, е комедия. Репетира я с Даниел Пеев и Бойко Кръстанов. Нея ще видим през април.

Реклама
Реклама
Реклама