Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9569052 www.bgdnes.bg

Шефът на съдиите Костадин Гергинов: Нямаше дузпа срещу "Левски"!

Реферът Никола Попов се е справил "много добре" с мача ЦСКА 1948 - "Левски". Поне така твърди шефът на съдиите Костадин Гергинов, който даде брифинг дни след скандалния двубой. Комисията подкрепи рефера Никола Попов и не предвижда никакво наказание за него.

Както е известно, той направи уникален гаф на стадион "Васил Левски". Десетина минути преди края на мача Попов отсъди дузпа за новака в елита, но секунди по-късно я отмени и даде жълт картон на Димитър Митков от "червените" за симулация. Въпреки това той получава много висока оценка за своето представяне. Гергинов яростно брани Попов, който в първия кръг бе нападнат и от президента на "Славия" Венцислав Стефанов. 

Реклама

"Съдийската комисия подкрепя Никола Попов - заяви шефът на реферите. - Полемиката идва оттам, че промени решението си. Превъртял е ситуацията в главата си и е сменил първоначалното си мнение. Оценката не му е 8,4. Тя е намалена, не смятам, че трябва да я казвам. Това е конфиденциална информация. Не е отлична, но клони към много добра. Никола Попов не подлежи на наказание и ще свири мач за купата.

Нямаше дузпа, решението е правилно. УЕФА казва, че съдията трябва да има кураж. Никола Попов показа кураж. Ние сме готови във вторник да пращаме наш представител да коментира представянето на съдиите. Имаше далеч по-фрапиращи грешки на други мачове. Не бягаме от нищо, не се крием от нищо. На никой не съм тропал на вратата, за да стана шеф на съдиите. Крайно незадоволително се представят реферите от началото на полусезона. Какво можем да направим? Когато не се справят, говорим с тях, оставяме ги да почиват известно време. Защо не коментираме мача "Лудогорец" - ЦСКА, защо никой не може да каже копче на съдията Драгомир Драганов? Момчето сега отива да свири световна квалификация."

Няколко часа по-рано спонсорът на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов твърдеше, че Попов е оценен с 8.4, което автоматично го спасява от наказание.

"Попи, кой съдийски наблюдател те е прикрил с висока оценка 8,4... Иван Вълчев ли? - пита Найденов. - Следва продължение... ще е доста забавно с порочните практики в българското съдийство в следващите дни, но вие вече прекалихте."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама