Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9570224 www.bgdnes.bg

Незрящият имитатор става Стамболов

Влиза в ролята му под открито небе пред Софийския университет

Незрящият имитатор Андриян Асенов се превъплъщава в образа на Стефан Стамболов!
Навръх 3 март победителят от миналогодишния сезон на "България търси талант" влиза в ролята на бележития революционер и държавник. Пиесата "Стефан Стамболов: Часът на моето убийство" е от 16 ч. навръх националния празник и ще се играе под открито небе пред театъра на Софийския университет "Алма Алтер".
"Играем двама с колегата Георги Арсов. Докато аз съм в образа на Стамболов, той влиза в дрехите на няколко персонажи - Иван Вазов, Коста Паница, Александър Батенберг, Олимпи Панов, Рихард фор Мах, както и Стамболов. Защото и двамата се дублираме в неговия лик" - казва пред "България Днес" Анди.
По време на постановката Асенов рецитира една от знаменитите фрази на Апостола на Вътрешната революционна организация: "Няма такъв народ, който в безсмислен спор за една межда да унищожи два имота. Това го може само моят народ. Затова обичайки го, аз и дълбоко го ненавиждам. И ще направя всичко възможно, за да го освободя от този зъл демон. И ще го освободя с цента на много кръв, с цената на много убийства, физически и духовни. С цената на моята собствена смърт. Аз трябва и ще бъда убит!".


"Всички знаем, че Стамболов е бил един от главните действащи лица за онова време. Наричали са го диктатор. Не го е интересувало дали си му приятел или враг, а да се прави всичко за България. Идеята да се играе отпред, а не вътре в театъра, има своя плюс. Всеки, който минава оттам, може да поспре, дори за минута-две, и да чуе един от силните монолози на Стамболов", споделя Андриян, който е носител на наградите "Алтер" на студентския театър за ролята му на поборника за свобода.
Пиесата е близо час време, а за последно незрящият имитатор изиграва ролята на 29 август цели три пъти за един ден под парещото слънце отново пред театъра заради пандемичната обстановка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама