Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9570236 www.bgdnes.bg

Симона е феномен в плуването

Изключителен талант в басейна 

11-годишната ученичка спечели 4 златни медала и купа от едно състезание 

Феномен в плуването е 11-годишната Симона Иванова от софийското село Нови хан.

Изключително талантливата ученичка печели отличие след отличие в състезания, а експерти й предсказват бляскаво бъдеще в плувните спортове. В последните дни на февруари Симона участва в международен турнир в Бургас, където печели четири златни медала от четирите си индивидуални старта и купа за най-добър състезател в своята възрастова група. Във всичките дисциплини - 50 м кроул, 100 м кроул, 200 м кроул и 400 м кроул, ученичката постига резултати, открояващи я от конкуренцията.

"Симона е изключително дисциплинирана и талантлива. Един ден може да се състезава на световно, дори и на олимпийско ниво. Много ме радва и съм впечатлен, че без много усилия постига големи резултати. Отличава се със здрава психика - каквото показва на тренировките, това е и на състезанията, без да се притеснява от стреса или публиката. Има спортен хъс и никога не се отказва, като дори и да прави грешки, най-важното е, че никога не ги повтаря", заяви с гордост пред "България Днес" нейният треньор Петър Иванов.

Реклама

Симона е на почти 5 години и половина, когато започва да тренира в национален спортен клуб "Олимп" в столицата. Тогава не може да плува и дори използва поясен колан. Близо шест години по-късно тя е една от най-големите надежди на родните спортове в басейн. "С нея наблягаме на техниката и да има дългосрочен спортен живот. Възпитаваме и ценности, а най-хубавото е, че има пълната подкрепа на нейните родители", добави Иванов.

Горди със Симона са и нейните преподаватели от столичното 125-о училище "Боян Пенев", където тя е в 5 Б клас.

На държавното първенство миналата година Симона пак се качва четири пъти на стълбичката за награждаване - печели 3 сребърни (50 м кроул, 100 м кроул и 400 м кроул) и 1 бронзов медал (200 м кроул). Успех!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама