Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9570815 www.bgdnes.bg

Актьорът Герасим Георгиев-Геро: Обичам Рачков, той не ми е враг!

Няма драма между нас и който я търси, греши, казва още комикът

"Обичам Митко Рачков! Ако някой търси някаква сензация или скандал, нещо не е познал. Не ми е никакъв враг, моля ви се. Това сериозно. Както се казва: "В една група с него свирим"! Но някой трябваше да застане на неговото място на водещ в шоуто "Като две капки вода". Просто той избра друг път и аз го подкрепям".

Така Герасим Георгиев-Геро обясни причината ководещият на Васил Василев-Зуека – Рачков, да не присъства в новия сезон на имитаторското шоу по Нова тв.

Реклама

"Надявам се чрез мен да се задържи интересът към предаването, но Митко си е чудесен човек, водещ, актьор! Не сме се карали никога, а и аз като цяло не съм конфликтна личност", допълва Геро.

Само след дни освен като водещ ще видим Георгиев и в друго амплоа - на талантлив барабанист във филма "Голата истина за група Жигули" по кината. Лентата е дело на режисьора Виктор Божинов, който събра заедно плеяда любими лица, като Михаил Билалов, Лилия Маравиля, Филип Аврамов, Ирини Жамбонас, Август Попов, Климентина Фърцова, Параскева Джукелова и много други. "Голата истина за група Жигули" е от малкото комедии в последните години на българския екран.

"Жанрът е по-скоро драмеди - между драматичното и комедийното, което е весело", споделя режисьорът.

Персонажите са част от голяма група, с награди и албуми, но както се оказва при повечето банди, се разпадат и се събират след 30 години. Геро играе барабаниста в групата. Досега актьорът не е "блъскал" в това темпо, но въпреки това е много щастлив да признае, че му допада.

"Заех барабаните от Захари Бахаров, те са електронни, блъсках на тавана у дома и така репетирах", разказа Геро, който няколко месеца след приключването на снимките вече иска да си закупи "за кеф" барабани. Само се притеснява дали ударните инструменти няма да го скарат със съседите.

"Голям фен съм на Роби Уилямс. Дори съм му ходил на концерт", хвали се актьорът. Изненадата дошла от жена му Цвета, която го зарадвала с билет за концерта на любимата му звезда в Бургас. Именно голяма част от снимките на "Голата истина за група Жигули" също бяха снимани там.

Реклама

Освен в телевизията Геро има силно присъствие и в театъра. Той участва едновременно в над 10 спектакъла, което го ангажира с пътувания из България всяка седмица.

"Номерът е да разпределиш внимателно енергията си, не е невъзможно, но е малко сложно", казва Герасим Георгиев и добавя: "На мен ми е много странно, като някой каже, че работа няма. Има колкото искаш. Стига да я търсиш." Той е в театъра от 20 г., в момента е на щат в Малък градски театър "Зад канала", но гостува в много други столични театри.

В момента Геро репетира в Пловдив новата постановка на Стайко Мурджев - "Укротяване на опърничавата" по Шекспир, чиято премиера се очаква в края на юни. В нея талантливият актьор влиза в ролята на укротителя Петручио.

Реклама
Реклама
Реклама