Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9572256 www.bgdnes.bg

Българка направи Кличко от захар и шоколад

 Силвия Колева част от световно изложение за шоколадови изделия

Владимир Кличко от захар и шоколад!

Уникален шедьовър, сътворен от майсторката сладкарка Силвия Колева. Детайлното и перфектно изработено захарно творение ще бъде представено този месец по време на традиционното световно изложение за шоколадови изделия, в което Силвия за пореден път е част от българския отбор сладкари. Преди няколко месеца тя спечели бронзов медал с образа на дядо Добри.

Тази година на изложението България е в приятелска битка с Украйна. Нашите сладкари виртуози имат задача да сътворят украински герои и символи и обратното - представителите на Украйна ваят от захар наши.

Реклама

"Избрах Кличко, тъй като моята сила е да правя хора, лица. Направен е от повече шоколад, отколкото захар. Шоколадът е пластичен, трудно се работи с него, отне ми около седмица" - разказва Силвия пред вестника. Тя допълва, че българският отбор е съставен от великолепни майстори сладкари, които ще представят уменията си на изложението.

"Важно е да се отбележи, че медалите нямат значение, в изложението не е важен състезателният характер. Важно е да чуем критиката на най-добрите в бранша" - казва още Силвия.

Традиционно изложението се провежда два пъти годишно в Бирмингам или Лондон. Тази година то ще бъде онлайн заради пандемията. От страна на нашите сладкари може да се видят уникални творения като Хюрем Султан, киевската принцеса Олга или легендарният Иван Сирко - всички те превърнати в красиви изкушения от захар.

Украинските майстори от своя страна се представят с Баба Марта, храм-паметника "Свети Александър Невски", Филип Киркоров и други.

Пожелаваме успех на Силвия и всички други български майстори сладкари!

Тортата книга на Хекимян й отнема ден

Уникалната торта, подарена на водещия Антон Хекимян в последния му ден в сутрешния блок на Би Ти Ви, също е дело на Силвия.

Вдъхновяващата торта е във формата на книга, която се разлиства. Всеки лист е с послание и снимка от дългия път на Хекимян от стажант до водещ в сутрешния блок. Всичко в книгата е ядливо, а декорацията отнема само ден на Силвия, която е категорична, че не само видът, но и вкусът е важен. (За наследника на Хекимян четете на 21 стр.)

Реклама
Реклама
Реклама