Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9572660 www.bgdnes.bg

Муки се събира с бившия си мъж

Ето го зетя на Мутафова - Никос Митропулос

Не искам брат ми да наследи Стоянка, двамата с баща ми съвсем умишлено ме лишиха от наследство

Ето го бившия съпруг на дъщерята на Стоянка Мутафова - Никос Митропулос!

74-годишният мъж, който бе женен за дъщерята на великата ни комичка - Мария Грубешлиева, само преди дни се свърза с нея с желание да се видят, говорят и отново да са близки така, като са били в миналото, научи "България Днес" от актрисата.

Реклама

"Така е! Стана ми приятно, че Никос ми изказа съболезнованията си по повод кончината на Стоянка. Говорихме си и разбрах, че той не се е женил след мен, а дъщеря му Джина вече не живее с него. Т.е. можем да завършим нашата любовна история, която започна много силно, но заради майка ми, която обожавах, се разделих с Никос. Ние с него никога не сме се карали", споделя Муки.

Тя е категорична, че вече е дошло време да започне да мисли само за себе си, след като години наред бе посветила живота на майка си.

"Аз живеех с нея, дишах с нея, занимавах се с нейните участия, постановки, всичко беше посветено на нея", обяснява Муки.

По времето на брака си с Никос Мария живя повече от две години с гръцкия бизнесмен в Атина, но той не давал и дума да се издума двамата да се върнат в България.

"Не можеше да остави бизнеса си. А майка ми не искаше да дойде в Гърция при нас заради сцената. То тогава бяха и гладните години, когато трудно се даваха роли, нямаше и храна, а Стоянка сама в България. Чувахме се по сто пъти на ден и накрая се прибрах при нея и загърбих Никос. Сега съжалявам, но майка ми нямаше вина за краха на моя брак", смята Муки, която вече нищо не задържа в страната ни.

"Имам три кучета, които ще взема със себе си. Когато се оженихме, майка ми много харесваше мъжа ми, после нещата се промениха. Последно ни беше дошла на гости и нещо се скарахме. Тя каза: "Отивам си!". И тръгна с шофьора си Бойко. Оставила ми бе бележка: "Ти имаш само една майка и тя те чака в България". Та тръгнахме да ги гоним с колата до границата, но не можахме да ги стигнем. След това си събрах багажа и напуснах Никос. Може би ако имахме дете, щях да остана с него, но съдба... На мен, между другото, все ми се случва във връзките да се разделям с хората и после пак да се събирам със същите партньори. Така стана и със Сашо, другата ми голяма любов след Никос", споделя още Муки.

Реклама

За гърка Мария също е голямата любов. След раздялата си с нея той така и не се събира с друга жена.

"Нашето е като недовършен филм, сериал без край", смее се Муки.

Очаква се съвсем скоро Муки да замине за Гърция, където да се събере отново с бившия си, макар дъщерята на Стоянка до последно да не е сигурна какво точно ще предприеме. Междувременно има да свърши куп други неща.

Само преди дни Мария Грубешлиева отбеляза и 10 години от кончината на родния си баща Леонид Грубешлиев.

"Не мога да кажа, че го обичам, уважавала съм го. Но мен ме отгледа Нейчо Попов, него обичах от цялото си сърце", казва актрисата, която е лишена от наследство от Грубешлиев, за ужас на майка й Стоянка.

"Историята е твърде лична и доста неприятна. Любовницата на баща ми - Лили, всъщност е била приятелка на Стоянка и докато тя е ходила на репетиции, онази жена е забременяла от баща ми с извънбрачно дете", разказва Муки. От тази любов се ражда Божил, природеният брат на Муки, който в момента живее в Щатите и е преподавател. "Майка ми трудно преживя това предателство. След като трамвай отряза крака на баща ми, тя го гледаше в болницата повече от месец, не любовницата му. Но после ме взе мен, Нейчо, хвана се в ръце и се разделиха официално с баща ми", спомня си Муки.

С днешна дата американският й брат се обадил 20 дни след кончината на Стоянка, за да й изкаже съболезнованията си.

"Знам, че майка ми не го обичаше. Разбира се, той не е виновен за това, че е извънбрачно роден, но тя не го харесваше никак", твърди Грубешлиева и допълва: "Представяте ли си, че сега ако аз си отида от този свят, той ще ме наследи! Ще наследи имуществото, дрехите, снимките, живота на Стоянка! Детето на любовницата й да стане наш наследник! Не бих допуснала това, макар че не съм отмъстителен човек. Брат ми Божил и баща ми умишлено ме лишиха мен от наследство, което по закон ми се полага като дъщеря, също като на брат ми. Помня, че майка ми беше много гневна заради това", обясни Муки.

Именно заради това тя не иска да прескочи желанието на майка си и обмисля да направи възможното наследството от Стоянка да не отиде в ръцете на Божил.

"Но понеже има някакъв шанс с него да се разберем предварително, само тогава може нещо да промени моето решение", твърди Муки. "Защото законът си е закон - ако аз си отида, той ще ме наследи, ако той - аз него. Но тъжното е, че и с двама ни родът се прекъсва - и от страна на майка ми, и от страна на баща ми. Божил е разведен, аз в момента също съм сама", споделя Муки. - Но никой не знае докога е. Сега се чудя дали да замина за Атина с Никос като втори шанс за нас, или да си остана сама до края. Това занимава дните ми, не друго", в дилема е красивата дъщеря на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева.

Реклама
Реклама
Реклама