Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9576663 www.bgdnes.bg

Фенове пощуряха по България след пост на Мария Бакалова

Нашето момиче в Холивуд разказва за Епопеята на Шипка

Трябва да се снима филм за тази битка, категорични са киноманите

Фенове от цял свят пощуряха по България след публикация на Мария Бакалова за националния празник Трети март! Нашето момиче в Холивуд разказва в социалните мрежи за Епопеята на Шипка и събужда любопитството на хилядите си последователи към страната ни, видя "България Днес".

Към поста си звездата от "Борат 2" прилага картини на сраженията, паметника на Шипка и свои снимки в носия. Бакалова разказва за славната история отпреди 143 г., когато малкото български опълченци и руски войници успяват да отблъснат хилядната османска армия. Споделя и за битката с безжизнени трупове, описана от Вазов.

Реклама

След публикациите почитателките на Мария са изумени от историята на България, за която никога не са чували, и са категорични, че тя трябва да бъде филмирана.

"По дяволите! Това трябва да е филм!", категорични са голяма част от феновете на актрисата.

Интересното е, че това съвсем скоро може да се окаже реалност! Откривателят на Бакалова - успешният актьор Юлиан Костов, разкрива, че вече се работи върху лента, свързана с освободителните борби в България. Става въпрос за минисериал, който ще се казва "Свобода или смърт!".

Повечето от последователите на Мария признават, че не са знаели за славното минало на родината й.

"Изтръпнах, докато четях. Сега ще трябва да науча повече за този ден", казва почитателка. "Това обяснява откъде идва бойния ти дух, шегуват се киноманите по повод образа на Бакалова.

"Удивително е това, което можете да научите, като привлечете вниманието с фантастични произведения на изкуството. Сега ще се ровя по-дълбоко", заинтригуван е почитател на първата българка, номинирана за "Златен глобус". Друг се захласва по картините от битката на Шипка и се интересува кой е авторът им. Трети благодари за урока по история и изявява желание да посети страната ни.

Нашенците благодарят на холивудската сензация за прославянето на родината. Отбелязват, че Мария е ценен посланик на България пред света.

"Горда съм, че съм българка!", казва самата Бакалова.

Реклама
Реклама
Реклама