Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9583965 www.bgdnes.bg

Велизар Димитров: Приказките за титла напрягат ЦСКА

Многото приказки за възможността ЦСКА да спечели титлата този сезон водят само до излишно напрежение в отбора, а това пречи. Мнението е на трикратния шампион с червената фланелка и някогашен голмайстор от Борисовата градина Велизар Димитров.

В събота привечер ЦСКА-София и "Локомотив" (Пд) записаха негативно и за двата тима 0:0 в столицата и така оставиха "Лудогорец" необезпокояван на върха в класирането и пътя към поредната титла. "Армейците" не отбелязаха гол във втори двубой поред.

Реклама

Димитров признава, че Али Соу липсва, при това не само по отношение на атаката на "армейците".

"Отборът играе добре, но има колебания при създаването на положения - коментира Димитров пред "България Днес". - Али Соу липсва, защото не само бележеше и създаваше ситуации, но и ангажираше съперниковата отбрана. Той е добре физически подготвен, включваше се и в защитните действия, изобщо е много полезен футболист. Очаква се да бъде заместен от Жорди Кайседо, но трябва време, не става отведнъж. На самия Соу му трябваше немалък период да се нагоди към стила на отбора, но сега от Кайседо се иска да го направи много бързо."

Любимецът на "червените" фенове смята, че продажбата на Соу е била наложителна въпреки отворената след него празнота.

"Всеки клуб трябва да се издържа, а в сегашната ситуация е много трудно, тъй като няма приходи от билети, от продукти на клуба, телевизионните права са нищожни. Остава продажбата на футболисти и точно затова се наложи да си тръгне и Соу. Има кой да го замести, но трябва време и е лошо, че ЦСКА и този сезон излезе от борбата за титлата. За клуб като нашия освен титла всичко е провал, но непрекъснатото говорене за нея и сметките как ще я спечелим тежат и пречат на играчите. Важно е да има спокойствие и да се работи без напрежение, само така ще можем да виждаме добрата и печеливша игра, която всички искаме, а титлата ще дойде", коментира още Димитров.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама