Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9587367 www.bgdnes.bg

Лапорта позлатява Меси

Каталуния избра Жоан Лапорта за президент на "Барселона" с надеждата Лео Меси да бъде задържан на "Камп Ноу".

Лапорта се завръща начело на клуба след изключително успешен период между 2003 и 2010 г. Той спечели изборите категорично, след като успя да убеди мнозинството членове с право на глас, че е способен да върне загубения блясък на славната "Барса".
След излизането на официалните резултати от гласуването победителят заяви, че едно от първите неща, които ще стори, е да се свърже с Меси. "Ще му се обадя - започна изявлението си Лапорта. - Дали ще успея да го убедя? Това зависи от него. Аз ще направя всичко по силите си и в рамките на икономическите възможности на клуба, за да остане Меси в "Барселона".


Аржентинецът заплаши през миналото лято с напускане, но сега ситуацията е различна. Договорът на Лео изтича през лятото и опасността да си тръгне от "Камп Ноу" не е преминала. Но има и повод за оптимизъм сред каталунците. 33-годишният Меси открито изрази подкрепата си към кандидатурата на Лапорта, след като се снима с хора от щаба му при даването на вота си. Новият президент му върна жеста и го засипа с похвали. "Бях поразен, когато видях, че Меси е решил да гласува със сина си - призна Лапорта. Той обича този клуб и явно иска да остане в "Барса". Йохан Кройф щеше да го посъветва да остане. Ако Лео иска да си тръгне от нас, ще го направи през парадната врата. Не мога да дам фалшиви обещания. Ние ще му направим предложение, но решението ще е негово. Трябва да се сте наясно, че парите не са най-важното в този случай." Очакванията са, че Лапорта ще се опита да се пребори за нов договор с Лео, като му предложи сериозна сума, но и статус на доживотна легенда на клуба. Чест, която е оказвана на малцина и гарантира място на аржентинеца редом до трона на Йохан Кройф.
А една от първите промени в клуба се очаква да бъде назначението на Жорди Кройф - сина на Йохан - за нов спортен директор на "каталунците".




Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама