Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9678193 www.bgdnes.bg

Джуки №1 влиза в политиката

Андреа Иванова прекоси България заради вота

Притежателката на най-големите устни в света пуска бюлетина, притеснена е, че машината няма да я отчете 

БГ Барбито гласува за първи път в живота си!

Гордата притежателка на най-големите устни в света взе участие във вчерашните избори за Народно събрание, като пропътува България по дължина, за да даде своя вот (точното разстояние от София до Бургас по магистрала "Тракия" е 386 километра).

Реклама

"Досега не бях упражнявала правото си на глас, въпреки че съм на 23 години. Знам, че не е правилно, и тепърва няма да има такъв пропуск. Щом имаме някакво право, не трябва да се отказваме от него. През вековете жените са се борили за това право и не бива с лека ръка да го погубваме. Публично обещавам на читателите на "България Днес", че ще гласувам на президентските избори наесен, както и всички следващи. Знам, че можех със студентската си книжка да гласувам в София, но реших специално да се прибера в родния си град Бургас и тук пуснах бюлетината", разказа пред "България Днес" Андреа Иванова, както е истинското име на русокосата девойка.

Тя сподели, че от навършването на пълнолетието си досега не е изразявала вота си, тъй като се чувствала далеч от политиката и не го приемала като нещо, с което може да е свързана. "Вече е различно. И защо не - някой ден може аз да участвам в политиката и да се кандидатирам за пост. Едно добро начало в тази посока ще е, ако запиша такава магистратура", заяви бургазлийката, която в момента е на финала на придобиването на бакалавърска степен в Софийския университет.

Българското Барби решава да гласува по старомодния начин - пуска хартиена бюлетина. "Избрах традиционния вот, тъй като се притеснявам, че машината може да не ми отчете гласа или да се случи някакъв проблем. Преди да отида до изборната секция се подготвих какво да правя и бях информирана. Също така съм чувала от хора как се действа и нямаше изненади", обясни изборната си неделя Иванова. Тя не се притеснява от провеждането на вота в условия на пандемия и от струпването на много хора на едно място, като не сваля маската от лицето си. Прави си и селфи в тъмната стаичка, за да увековечи този исторически за нея момент.

Преди това й се налага известно време да чака на опашка, за да стигне до урните, където има възможност да огледа хората около нея. "Много хубаво впечатление ми направи, че имаше много млади хора. Точно ние трябва да сме активни. Важно е да се гласува, защото промяната идва от хората и техния начин на мислене. Пандемия има в целия свят и не бива да ни спира да продължим живота си. На опашката имаше и възрастни хора, които не бяха изплашени, а спокойно изчакваха да пуснат бюлетината в урната", добави Иванова, която иска да вижда повече надъхани хора.

За деня на изборите тя подбира облекло, което ярко подчертава новия й бюст, изграден от 1200 кубика силикон, който постави по-рано тази година. Притежателката на най-големите устни в света след направените 22 вливки на хиалурон в тях през последните години се устремява и да бъде дамата с най-големи гърди у нас.

"Много се харесах, като видях новите ми гърди в огледалото! Резултатът ме удиви. Много добре са оформени, размерът също е отличен. Друго си е да имаш огромни гърди. И преди операцията имах голям бюст, но на мен размерът никога не ми е достатъчен и все ми се вижда малък", разказа пред вестника атрактивната блондинка.

Реклама

Визията на Андреа доби популярност по цялата планета и медии от цял свят се надпреварват да привлекат Иванова в своите развлекателни предавания. Последната оферта дошла от известно шоу в Лос Анджелис, но коронакризата спряла пътуването на Андреа зад океана засега. Но пък оставането в България й позволи да гласува за пръв път в живота си.

Топсладкарят, майстор на кралската торта, Иван Александров:

България се подигра с нас!

Бойкот на вота или гласуване заради опасност от манипулации на изборите. Така най-засегнатите от пандемията гилдии - готвачи и певци, признаха пред "България Днес". Най-остро реагира топсладкарят и автор на кралската торта на принц Хари и Мегън Маркъл Иван Александров, който открито призна, че е бойкотирал вота вчера заради отношението към гилдията.

"Аз ще гласувам, но на изборите в Англия. В България за жалост не виждам алтернатива за кой да се гласува, опитах се да гледам предизборни кампании в България, за да намеря алтернативата, но за голяма жалост няма такава. Много е лошо да не се гласува, но в България не виждам друга алтернатива. Отговорът ми е НЕ - не гласувах на изборите в България, но ще гласувам за изборите в Англия. Надявам се да не звучи като предателство към България, аз досега винаги съм гласувал, но след изминалата година в страната ни нещата не са никак окей", огорчен е братът на актьора Владимир Карамазов.

Шеф Александров признава, че именно отношението към бранша го е отвратило от изборите. "Просто държавата се подиграва със сектора, много се подиграва и не знам как издържат", призна още топсладкарят.

Колегата му и финалист в кулинарната месомелачка "Хелс Китчън" Никола Симеонов също отсече, че не е бил до урната, а на работа, където му е мястото. Звездният готвач, който в момента ръководи един от най-големите суши ресторанти у нас също е огорчен от положението и отношението към ресторантьорската гилдия.

"На тези избори пропуснах. Не виждам от плакатите нито едно лице, което да ми вдъхва доверие, и вярвам, че не само аз мисля така. Нашият бранш прекара много тежко последните 12 месеца, затова всеки ден и час, в които работим, са ни важни и аз затова и бях на работа в неделя", категоричен е шеф Никола.

Единствено за да няма един глас повече манипулиран, е мотивът на звездата от "Гласът на Българя" Тихомир Митов да отиде до урната вчера, призна певецът. "Реших да гласувам тази година, въпреки че, честно казано, песимизмът ми надделява и за съжаление не мисля, че ще има положителна промяна от това, че съм пуснал бюлетина.

За да има правото човек да изисква нещо и да има претенции към държавата и случващото се, най-малкото да си гласувал си трябва. И си мисля, че никъде не се оповести как ще се контролира сигурността на вота с подвижните урни! Влиза при теб една урна, пускаш бюлетина, но дали този глас няма да изчезне по пътя, никой не казва! Аз затова и гласувах всъщност, за да не злоупотребят с вота от карантинираните и поне един глас да е истински. Гилдията на артистите беше изоставена напълно по време на пандемията", обясни звездата от "Гласът на България".

Реклама
Реклама
Реклама