Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9684843 www.bgdnes.bg

Бащата на сестрите Уилямс призна за кражби и битки с ку-клукс-клан

Скандални истории за кражби, бракониерство и битки с ку-клукс-клан разкрива бащата на сестрите Уилямс - Ричард, в биографичната си книга "Черно и бяло. Как виждам нещата".

Ричард бил най-голямото от пет деца на майка си Джулия Мей и трябвало да помага за изхранването на семейството. Но тъй като жвеели в Шривпорт в Юга на САЩ, чернокожите търпели репресии и дори ги убивали. Самият Ричард, навършил вече 79 г. признава, че почти ежедневно бродел из крайградските паркове и ловял патици, зайци, белки и дори жаби за храна. Затова и често имал срещи с полицаите, които конфискували улова, биели го и понякога го арестували. Зад решетките, той се озовавал и заради кражби.

Обичайна плячка му били кутии с бисквити от местна фабрика. Крадял също ябълки, ягоди и други селскостопански продукти, както и месо, което после препродавал в магазините в гетото. Престъпната му дейност му носела по 20 долара на седмица, което тогава си били добри пари.
"Конфискуването" на собственост на бели хора също било в "репертоара" му, както и в този на приятелите му. Заради това си имали и спречквания с расистката организация ку-клукс-клан. Двама от аверите му били застреляни по време на обир, а друг едва се разминал с линчуване. Тогава и самият Ричард тръгнал на война с белите качулки. Всъщност откраднал един кон от фермер, член на групировката, и го продал за 50 долара.
Логично, училището не му било страст, макар да се стараел да учи колкото да завърши. След провалил се брак в Чикаго и три дъщери, татко Уилямс се преместил в Калифорния, където отново се оженил и се родили Винъс и Серина. По онова време той видял по телевизията финал на някакъв турнир по тенис и като казали каква сума получава победителят решил, че щерките му ще се захванат именно с този спорт. За да заработват пари за него.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама