Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9684932 www.bgdnes.bg

Дебютантът Генчев вдига за бронз

21-годишнитя дебютант Валентин Генчев спечели бронза в кат. 67 кг. на европейското първенство по вдигане на тежести, наред със среброто в изтласкването. Другият наш представител Петър Ангелов остана седми в крайното класиране.
И двамата завършиха изхвърлянето с по 138 кг., като изпълниха програмата максимум от по три успешни опита. В изтласкването Генчев бе голямата изненада и разочарова много от фаворитите. Българинът направи три отлични опита Ц на 168, 173 и 177 кг., с които си осигури двубой 315 кг, достатъчни за бронза, а с последното си излизане на подиума грабна и среброто в движението. Петър Ангелов премина с успех през 157 и 162 и не можа да вдигне 169 кг., с което двубоят му стана 300 кг. Шампион с 323 кг е турчинът Мохамед Озбек, а втори е италианецът Мирко Дзани с 318 кг.
Старши-треньорът на националния отбор Иван Иванов даде ексклузивно интервю за "Дарик радио" от руската столица. Олимпийският ни шампион обясни, че ще стане ясно кой от нашия тим ще участва на Олимпиадата в Токио през лятото, след като мине Европейското, както и Световното първенсто за юноши, което също дава квоти за участие на най-големия спортен форум.
"Настроението е същото, винаги е приповдигнато. Лошото е, че нямаме време да празнуваме. За всяко едно състезание се подготвяме по различен начин. Затова и сега не е момента да правим анализи на база световни резултати", каза Иванов.
"Моите колеги, по центровете, са откривателите на тези деца. Просто тук те получават много по-добри условия за подготовка. Затова и целенасочено се готвят. Съответно и резултатите растат. Всички в тима са показали резултати в тренировките за класиране от първо до шесто място", каза още шампионът от "Барселона' 92".





Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама