Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9684949 www.bgdnes.bg

Кметът на Валядолид бесен след загуба от "Барса": Обраха ни на "Камп Ноу"!

"Истински обир. Немислим срам."

С тези думи кметът на Валядолид Оскар Пуенте решава да изрази чувствата, бушуващи в него след загубата на любимия му отбор от "Барселона" на Камп Ноу в понеделник вечерта. Пуенте публикува емоционално излияние в социалните мрежи след като каталунците спечелиха с 1:0, а главният съдия Хайме Латре пресилено изгони полузащитника на "Валядолид" Оскар Плано в 79-ата минута. "Барса" вкара победното си попадение в самия край на мача чрез Усман Дембеле. "Цялата ми подкрепа е за играчите на "Валядолид", които дадоха урок по футбол на "Камп Ноу", допълва Оскар Пуенте.
Той далеч не е единственият, който атакува рефера Латре за решенията му в мача. Легендарния ляв бек на "Реал" (Мадрид) Роберто Карлуш, който сега е директор по международните отношения в клуба, също скочи на арбитъра. "Сигурен съм, че този съдия ще получи нов мач още този уикенда като награда", написа бразилецът в туитър. Калруш споделя и публикация, в която треньорът на "Валядолид" Серхио недоволства от решението на съдията да не отсъди дузпа в полза на неговия отбор. В 63-ата минута топката срещна ръката на Жорди Алба в наказателното поле, но сигнал не последва. На терена реферът е обяснил, че няма нарушаване на правилата, тъй като ръката на Алба е била в естествено положение. След изстраданата победа на "Барса", ситуацията на върха в Ла лига се заплете още повече. На първо място продължава да бъде "Атлетико" (Мадрид), но само на точка от "Барса" и на три от "Реал" (Мадрид).
"Белият балет" посреща каталунците в изключително важен мач в събота, 10 април.
След острите изявления на Роберто Карлуш за победата на "Барса" над "Валядолид", традиционната словесна война преди "Ел Класико" може да се счита за открита, коментират медиите в Испания.

Треньорът на каталунците Роналд Куман предпочете да не коментира съдията. "Беше тежък мач и ние играхме далеч от нивото си - признава нидерландецът. - "Валядолид" свърши добра работа в защита, но ние заслужихме победата."




Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама