Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9684975 www.bgdnes.bg

Парти за бебето на първото ин витро бебе

До дни трябва да дойде на бял свят 

Илияна Тирилова и съпругът й чакат момче 

С грандиозно бебешко парти, първото ин витро бебе у нас Илияна Тирилова и съпругът й Майкъл се подготвят да посрещнат първородната си рожба, узна "България Днес".

На купона в САЩ, където семейството живее от години, присъства цялото семейство на 33-годишната Илияна, както и много приятели на двойката.

Реклама

Илияна вече е бременна в последен месец и до дни се очаква да посрещне най-важния човек в живота си.

Освен със сладкиши и вкуснотии, придружени с много снимки за спомен около приказната украса, в края на партито семейството организира изненада, а именно чрез конфети с цвят да разберат какъв пол е дълго чаканото бебе. В прекрасна рокля и сияеща от щастие, Илияна и всичките й близки и приятели заедно освобождават конфетите, от които избухва син прашец, предизвестяващ, че наследникът на двойката ще е момченце.

За събитието в Америка пристига първо майката на Илияна, която през последните месеци помага на дъщеря си за подготовката около раждането, а преди седмица зад океана каца и останалата част от семейството й. От разстояние, тук, в България, се радва човекът, който създава Илияна - д-р Илия Ватов. През 1988 г. той взима трудното решение да направи ин витро процедурата и да ощастливи едно семейство. Признава, че не е било лесно да се реши да направи първата ин витро процедура не само в България, но и в цяла Източна Европа.

Днес през компютъра д-р Ватов дава напътствия на Илияна, която се обажда и на създателя си веднага след като научава щастливата новина.

Двамата винаги се виждат, когато тя е в България, като пазят топли чувства един към друг, а той й показва и къде всъщност е създадена.

Българката споделя, че е горда, че е първото бебе в епруветка, въпреки че през детските си години е била подигравана за това."Никога не ми е било тъжно за това, че ми се подиграват. Наричали са ме "бебе в епруветка", но това не ме е обиждало. Напротив. Винаги съм била горда", коментира тогава Илияна.

Реклама
Реклама
Реклама