Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9686515 www.bgdnes.bg

Слави няма да спира 7/8 ТВ

Шоуто му и другите предавания остават без промяна

Сценаристите му обмислят дали да са депутати, засега не им се ще

"Шоуто на Слави" остава в ефира на собствената му телевизия 7/8 ТВ, научи "България Днес". Водещ ще си е самият Слави Трифонов, като от време на време ще го замества Иво Сиромахов.

Останалите предавания в "Седем осми" - на Крум Савов, Иван Кулеков, "Златната рибка" на Краси Радков, това на Димитър Туджаров-Шкумбата и на първия човек в партията на Трифонов - Тошко Йорданов, също ще продължат с излъчванията си. Промяна няма да има, дори сценаристите да станат депутати, което според хора от екипа на Дългия е почти изключено на този етап.

Реклама

"От много време сценаристите на Слави не пишат сценариите в телевизията му. Той има поне 10 човека, които също са добри колкото лицата на телевизията му, но се трудят неуморно като пчелички в "задния двор", а не пред камера", обясняват от екипа на Трифонов.

"Няма да има спиране на телевизията", са категорични от екипа на шоумена. Въпреки високия резултат от изборите, на текстописците при Слави никак не им се ще да стават депутати и има вероятност да се откажат от това си право. Усилено се обсъжда и явяването на нови избори.

"Моето предаване ще продължи да си върви. За друго не знам. Освен това аз не членувам в партията и не мога да ви дам повече подробности", сподели пред "България Днес" Иван Кулеков, който всеки вторник прави авторско журналистическо предаване с обществена насоченост - "Вечерта на Иван Кулеков".

Друг любим образ от "Шоуто на Слави" - Иван Атанасов-Ванката, също ще продължава да си "води" времето. На въпрос на "България Днес" дали ще стане министър, например на социалното развитие, симпатягата отговори: "Какъв министър ще съм аз? А и това в момента не ме вълнува. Айде да спрем дотук с точно тези въпроси", коментира ситуацията реквизиторът на Слави.

От своя страна Дългия също не е много сигурен, че на този етап иска да става депутат, твърдят хора от екипа му. 80% Слави бил готов да се откаже от мястото си в бъдещ парламент, тъй като смятал, че ще е по-полезен на хората с предаването в телевизията си.

Реклама

Според близките му Трифонов вече е взел своето решение да върне мандата и да поиска предсрочни избори. Като втора сила на последния вот партията му "Има такъв народ" ще получи мандат от президента Румен Радев за сформиране на кабинет, ако победителят ГЕРБ не успее да го направи.

Както "България Днес" вече писа, за момента Слави няма желание да става и премиер.

"Никога не съм си мечтал да ставам министър-председател. За да си такъв, по мои критерии трябва да знаеш поне два езика и да си навътре не само във вътрешната си политика, но да си запознат и с тази на поне половината от държавите - членки на Европейския съюз. Така няма да се излагаш, когато ти се наложи да даваш мнение за едно или друго събитие в международен мащаб", сподели Трифонов в собственото си предаване преди изборите.

Според близките до водещия той влязъл в политиката с идеята за радикална промяна, която подкрепял от доста години, а основното в нея са мажоритарните избори.

"От една страна Слави казва - ние никога няма да правим коалиция с ГЕРБ, от друга обаче всички останали партии няма да приемат мажоритарната избирателна система. Единствената, която е готова да приеме такъв вот, е ГЕРБ. Именно затова Трифонов се чуди в момента какъв ход да предприеме", категорични са от екипа на Дългия.

На шега или на сериозно най-щастливи от развоя на събитията са девойките от балет "Магаданс". Красавиците смятали, че могат да се "пласират" вместо сценаристите в парламента, а на въпроса - подготвени ли са за участието си в политиката, в един глас отговаряли: "Щом тези от партията на Марешки могат, ние защо да не можем".

Трифонов: Аз съм най-успешният медиен продукт, и в политиката ще е така

"Дали ви харесва или не, "Шоуто на Слави", което създадох, е най-успешният медиен продукт на прехода. То се вписва в една глобална тенденция - политиката да се обръща на майтап. Повечето американци днес се информират през подобни предавания: от либералния Джон Оливър до ултраконсерватора Алекс Джоунс. Самата поляризация на публичната среда там вероятно се дължи на тях. Защо не се появи моя алтернатива не знам, но знам, че дори и да се случи, няма да е скоро. Така ще е и в политиката." Това сподели Слави Трифонов веднага след като създаде проекта си "Има такъв народ", на пресконференцията, на която бе поканил всички медии "да му се порадват", както обясниха на майтап сценаристите.

Реклама
Реклама
Реклама