Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9687128 www.bgdnes.bg

Цвети остава в САЩ за точки

Първата ракета на България Цветана Пиронкова взе решение да остане в САЩ за още една седмица и да се включи в квалификациите на турнира в Чарлстън oт веригата WTA 250.

Дали това ще стане факт, или българката ще намери директно място в основната схема, ще стане ясно в следващите дни, когато се види окончателният списък на състезателките, които ще се включат в турнира.

Реклама

Миналата нощ Пиронкова напусна надпреварата на зеления клей също в Чарлстън, но този път от серията WTA 500, още в първи кръг. Тя загуби двубоя си от младата 17-годишна американка Кори Гоф, което означаваше, че тя няма да успее да вземе точки за световната ранглиста, с които да прогресира в нея. От наградния фонд й се полагат 3300 долара. Все пак участието през следващата седмица й позволява да търси прогрес в подреждането и завръщане в Топ 100 преди сезона на червено в Европа.

Мачът се разви зле за Пиронкова от самото начало. Тя допусна пробив в откриващия гейм, а не след дълго вече изоставаше с 0:4. Последва серия от три поредни гейма в полза на 33-годишната българка. При 3:5 тя имаше възможност да се доближи до съперничката си, но след няколко изравнявания предаде подаването си, а с това и сета. Негативното развитие на срещата разстрои играта на Цвети, която беше напълно безпомощна до края.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама