Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9687174 www.bgdnes.bg

Клоп: Не заслужавахме нищо повече!

"Ливърпул" не е заслужавал нищо повече от загубата с 1:3 от "Реал" в първия четвъртфинал от Шампионската лига. Това призна мениджърът на "червените" Юрген Клоп след разочароващото представяне на футболистите. Със същия резултат англичаните загубиха от кралския клуб и на финала на турнира в Киев преди три години.

"Ако искаш да играеш на полуфиналите, трябва да си го заслужиш - каза германецът. - Днес ние не го направихме, особено през първото полувреме. Единственото положително в мача, ако изключим гола на чужд терен, е фактът, че има и реванш. Просто не играхме достатъчно добре, за да създадем проблеми на "Реал". Дори сериозно ги улеснихме. Грешките са част от играта и никой не е застрахован. Ние обаче не заслужавахме по-добър резултат."

Реклама

Клоп призна, че през първото полувреме е искал да смени няколко от футболистите. Той извади Наби Кейта и пусна Тиаго Алкантара, което подобри играта на отбора. "Предприех промяна, защото не ми харесваше как се развиваше мачът - призна Клоп. - Чисто тактически ход. Но Кейта не беше единственият, който игра слабо. В този момент исках да направя още няколко смени."

Шесткратният еврошампион изигра безобразно първо полувреме с комедия от грешки в защитата. Най-фрапиращата от тях бе при втория гол на "Реал", когато Трент Александър-Арнолд буквално изведе с Марко Асенсио сам срещу вратаря след нескопосана игра с глава. Преди това Винисиус бе извел испанците напред, като тимът на Зинедин Зидан пропусна още положения през първата част. "Ливърпул" се съживи през второто полувреме и вкара бърз гол чрез Мохамед Салах, но малко по-късно Винисиус фиксира крайния резултат с втория си гол.

След мача Клоп не пропусна да се оплаче от съдиите, въпреки че не смята отсъжданията им за основна причина за загубата. Претенциите на германците са за втория гол на "Реал", малко преди който Садио Мане бе фаулиран, но Феликс Брих не отсъди нарушение. "Не мога да разбера какво направи съдията тази вечер - гневи се Клоп. - Особено в ситуацията с Мане. За мен той имаше нещо лично срещу него, защото се отнесе към инцидента със Садио, който си беше чист фаул, като към симулация или нещо подобно. От този момент нататък, когато и Садио да паднеше, не даваше нищо. Това просто не е честно. Затова и му казах след мача, че отношението му към Садио не е било правилно. Това е. Не че щеше да промени нещо. Не заради това загубихме, а защото не бяхме достатъчно добри. Но в такива моменти ти трябва и добър съдия."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама