Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9693317 www.bgdnes.bg

Легендата Петър Жеков за ембаргото на "Армията": Чакам разговор с Любо!

"Очаквам разговор с Любо Пенев. Ако той поиска отново да бъда на стадион "Българска армия", ще се отзова, но крайното решение е на ръководството на клуба." Това заяви пред "България Днес" легендата на ЦСКА Петър Жеков, който в разгара на предизборната кампания обясни, че е бил нежелан в Борисовата градина заради участието си като кандидат за депутат.

Жеката и Димитър Пенев няма да попаднат сред избраниците в следващия парламент, но си остават сред големите любимци на "червената" общност.

Реклама

Междувременно ЦСКА смени треньора Бруно Акрапович с Любослав Пенев и това се прие радушно от феновете, които държат отборът да се води от наставник, израснал на "Армията" и познаващ ДНК-то на клуба. Самият Любо се е учил от Жеков в годините, когато тръгваше към големия футбол, и двамата се познават отлично.

"С Любо сме от една порода, имам какво да му кажа и относно футболистите в състава - казва носителят на "Златната обувка" за 1969 г. - С тези играчи трудно ще преборим "Лудогорец", но не е невъзможно. В мача за купата срещу отбора от Разград играхме по-добре, отколкото в двубоите под ръководството на Акрапович. Това е добър знак. Имаме шансове за реванша, но ме е страх, че може да ни пратят съдия, който да ни отреже главите. В дългосрочен план, колкото по-бързо започнем да налагаме момчета от нашата школа, толкова по-добре. Тогава ще можем да си върнем истинския облик и да бъдем отново на върха."

Темата "ЦСКА" беше коментирана и от най-успешния български футболист за всички времена Христо Стоичков пред предаването "Код Спорт". Камата анализира шансовете на "червените" да играят финал за Купата на България, след като отборът на Любослав Пенев допусна изравняване в домакинския си мач.

"След 1:1 на "Армията" развръзката се отложи за втория мач - заяви Ицо. - Факторът домакинство за мен не играе, когато няма публика, и полуфиналът остава отворен. Шансовете все още са 50 на 50."

Реваншът в Разград ще се играе в сряда, 14 април.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама