Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9703786 www.bgdnes.bg

В битката за волейболната титла при мъжете "Нефтохимик" гонипо-ефективен сервис

Мъжкият волейболен тим "Нефтохимик 2010" ще опита да обърне финалната серия за титлата в първенството срещу "Хебър" (Пазарджик) с по-ефективен сервис, загатна треньорът на бургазлии Ники Желязков. Неговите възпитаници губят плейофа с 0:2. При ново поражение ще останат със сребърните медали.

"Хебър" спечели първите две срещи с 3:1 и 3:0. Третият мач е в четвъртък, а домакин е морският град.

Реклама

"Хебър" играе много силно. Това е факт. Всички го виждат - призна Желязков пред "България Днес" - Ние трябва да направим нашия начален удар по-ефективен. Както и блокадата. Тук не говоря за брой на точки, а за омекотени топки за контраатака. Това можем да подобрим. "Хебър" сервираше силно два дни с малък брой грешки. И те ще започнат да грешат. Особено когато не са у дома."

Близнаците Братоеви, Теди Салпаров и Ники Николов не са се примирили с лошия резултат.

"На никого не е приятно да загуби - добави Желязков. - Намираме се в трудна ситуация, но можем да обърнем развоя. При хубав резултат в Бургас ще обърнем всичко в психологическо предимство. Имаме нашите шансове. Моето усещане е, че момчетата вярват във възможностите."

Наставникът на "Хебър" Александър Попов е категоричен, че не може да става въпрос за отпускане.

"Може някой по-млад състезател да помисли, че е прекалено лесно, и да се изненада, ако стане по-трудно - сподели специалистът пред "България Днес". - Момчетата са селектирани от клуба на високо ниво. През сезона са имали някакви проблеми, но никога не е късно да покажат себе си и до момента точно това се случва. Играха по-задружно. Способни са на качествен волейбол. Очаквам да продължат по подобен начин. При равностойни отбори всичко зависи от ситуации, момента форма, от моментно настроение."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама