Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9703862 www.bgdnes.bg

Клоп зарязва "Ливърпул"

Идва ли краят на ерата "Юрген Клоп" в "Ливърпул"?

Този въпрос се задава все по-често в британските медии в навечерието на голямата битка в Шампионската лига между "червените" и "Реал" (Мадрид) на "Анфийлд". Двубоят е днес от 22 ч. и ще бъде предаван директно по Би Ти Ви Екшън.

В първата среща "Реал" спечели с 3:1 и ще пътува за Англия като фаворит. Слуховете за раздялата на Клоп с "Ливърпул" натяга и без това напрегнатата обстановка преди реванша и са тиражирани от авторитетния сайт 90min. В същото време в Мюнхен продължават да циркулират спекулации, че треньорът на "Байерн" Ханзи Флик мисли да напусне заради конфликт със спортния директор Хасан Салихамиджич. Подобен сценарий отваря вратите за пристигането на Клоп в Мюнхен на фона на кошмарния сезон за германеца начело на "Ливърпул". Въпреки че "червените" се сринаха в борбата за титлата в Англия, Юрген на няколко пъти увери, че ще изпълни своя договор. Но никак не е ясно дали шефовете и самият той ще бъдат на същото мнение, ако тимът не се класира за Шампионската лига през следващия сезон. Клоп беше вариант за треньор на "Байерн" още преди доста години, но тогава босът на мюнхенци Ули Хьонес избра да заложи на Юрген Клинсман.

Реклама

Мачът срещу "Реал" в Шампионската лига също може да се окаже ключов за бъдещето на Клоп. Евентуално отпадане ще усложни още повече ситуацията около германския специалист.

Новините от лагера на "Реал" са разнопосочни. Добрата е, че Флорентино Перес ще продължи да бъде президент на клуба до 2025 г., което означава финансова стабилност и големи инвестиции. Перес остава на поста, след като стана ясно, че няма други кандидати за президентското кресло. Той внесе своята кандидатура за нов мандат начело на "кралете" още преди няколко дни, но се оказа, че няма опозиция. Това означава, че той ще продължи да бъде президент на "Реал" дори и без гласуване.

Лошата новина е, че капитанът на "белите" е дал положителна проба за коронавирус. Бранителят е поставен под изолация. Рамос в момента се лекува от контузия и не е на разположение на треньора Зинедин Зидан. Той има проблем с прасеца на левия крак, като все още не е ясно точно колко време ще му е необходимо да се възстанови.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама