Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9713470 www.bgdnes.bg

Емери готов да отмъсти на "Арсенал"

Унай Емери е готов да се завърне на "Емиратс" в Лондон, за да докаже на всички, че несправедливо е бил уволнен от "Арсенал".

По ирония на съдбата именно новият отбор на Емери - "Виляреал", е съперник на "топчиите" в полуфинала на Лига Европа. Точно от Емери Микел Артета пое кормилото на "артилеристите". Но след един разочароващ сезон в първенството на Англия единственият шанс на "Арсенал" за участие в Шампионската лига догодина е да бъде спечелен трофеят в Лига Европа. В четвъртфиналите "Виляреал" отстрани "Динамо" (Загреб), а "Арсенал" разгроми "Славия" (Прага) с 4:0 при гостуването си в столицата на Чехия.

Реклама

"Ще бъде наистина трудно, защото Унай Емери е най-титулуваният треньор в Лига Европа", призна Артета. Той  визира успехите на своя колега, от времето, когато беше Емери начело на "Севиля".

Наставникът на "Арсенал" не лети в облаците след фурора в Прага. "Имаме да подобряваме още много неща и това е нашата цел на всяка една тренировка - заяви Артета. - Срещу "Славия" започнахме мача много силно и убедително. Действахме агресивно с висока преса. Стараехме се да бъдем опасни при всяка атака. Отбелязахме гол, който бе отменен, но съм доволен от реакцията на играчите ми. След това вкарахме няколко страхотни попадения. Важно е, че запазихме и "суха" мрежа. Това се случва във втори пореден мач и трябва да продължим по същия начин. Много съм доволен от представянето ни. Помогна ни и успеха от мача с "Шефилд Юнайтед" във Висшата лига."

Унай Емери се опита да бъде тактичен, след като "Виляреал" си осигури сблъсък с "Арсенал" на полуфиналите.

"Трябва да изживеем всеки щастлив миг след успеха срещу "Динамо" (Загреб) с 2:1 - започна изказването си Емери. - Сбъдваме мечтите на хората, а целите се увеличават. Моето минало в "Арсенал" е най-малко важно. Трябва да се фокусираме върху възможността да играем в Шампионската лига, ако успеем да спечелим Лига Европа."

В Англия вече са готови със съпоставката между Емери и Артета. След първите 50 срещи начело на "артилеристите" във Висшата лига статистиката е в полза на Унай. Той има 25 победи, а Микел 21. Головата разлика на Емери също е по-добра. Тези цифри не отнемат от радостта на "артилеристите" след страхотния мач срещу "Славия".

"Бяхме фантастични от началото до края - радва се Букайо Сака, който отбеляза един от головете. - Щастливи сме, че продължаваме напред. Показахме характер. Не спряхме да натискаме, бяхме много силни, особено през първото полувреме. Тогава решихме мача. Смятам, че и в първия двубой играхме добре, но не използвахме възможностите си. Но в реванша пресирахме и контролирахме напълно мача. Просто нямаше как да ни спрат. Показахме на всички колко вълнуващ футбол можем да играем. Смятам, че имаме страхотен състав и отлични шансове да стигнем до финала."

Реклама
Реклама
Реклама