Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9714282 www.bgdnes.bg

Световноизвестният режисьор Тед Кочев на 90 г.: Гласувах за "Оскар" на Мария Бакалова!

Работя и по време на пандемията, активен съм и в личния си живот

"Тази година гласът ми ще отиде за Мария Бакалова! Браво на това момиче." Това сподели в нета световноизвестният режисьор Тед Кочев, който е един от 5816 гласуващи лица в Академията на филмовите изкуства и науки за наградата "Оскар". Тази година значимият приз ще се връчи на 26 април, понеделник.

"Миналата година гласувах за Леонардо ди Каприо във филма "Имало едно време в Холивуд". Сега ме трогна и разсмя това момиче Мария с участието си във филма "Борат 2" и й желая успех от цялото си сърце", сподели авторът на легендарния филм "Първа кръв" със Силвестър Сталоун.

Реклама

Само преди дни Тед Кочев стана на 90 години и близките му спретнаха купон в Канада по повод юбилея. Инициатор на събитието стана втората му съпруга, която е с 30 години по-млада от него - китайката Лифан Чанг

"Тя е невероятна! Разбира се, че личният ни живот е на ниво, аз не съм хомосексуалист", засмя се режисьорът на въпроса дали и на 90 още прави секс.

Съпругата му е бивша художествена гимнастичка, тренирала при Нешка Робева като малка.

"Лифе е наполовин българка. Дори е живяла у Нешка Робева. Имам пет деца, първите ми три са от брака с актрисата Силвия Кей, а другите две от Лиф. Щастлив човек съм, само тази пандемия малко уби желанието ми за работа", сподели Кочев и допълни, че миналата година имал идея за филм за Илинденското въстание, както и такъв за спасяването на евреите от цар Борис.

"Само че спрях проекта. Вирусът ми попречи да започна и двата филма. Пазя се, разбира се, но каквото му е писано на човек", сподели още "бащата" на "Рамбо".

Холивудският ас много страда и че тази година няма да може да дойде в България. "В сърцето си съм българин. Не успях да стана канадец, защото съм различен. През толкова перипетии преминах, но съм щастлив, че Господ още ми дава здраве."

Реклама

С днешна дата Тед се разпалва най-много, като говори за кино и бъдещите си проекти. Те до един са свързани с България.

"Гледах един интересен съвременен български филм на режисьора Стефан Командарев с актьора Асен Блатечки. И с двамата се срещнах, като бяха в Лос Анджелис да представят лентата "Съдилището". Дори почнах да търся агент на Блатечки в Холивуд. Но пандемията и това спря", тъжен е Кочев. През времето на пандемията той не седи със скръстени ръце.

"Писах стихове. Малко известно е, че имам стихосбирки. Винаги съм искал да бъда поет, но след един разговор с баща ми, който каза, че от нежна лирика не се изкарват пари, взех, че се отказах и се насочих към киното. И добре че направих точно това", доволен е днес от избора си Тед Кочев.

Реклама
Реклама
Реклама