Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9729442 www.bgdnes.bg

COVID вдъхнови фолклегенда

Въвежда ни в Новата Земя и Новото Небе

Цветелина пише стихове за битката с пандемията, изпява ги в аудио книга 

COVID-19 вдъхнови фолклегенда да пише стихове за преборването на пандемията.

Цветелина, която преди повече от две десетилетия изпя вечния хит "100 мерцедеса", сега блести на ново поприще - изпява стиховете за битката с коронавируса и ги обединява в аудио книга, която кръщава "Преходът".

"Вдъхновена от трудностите, пред които ни изправи пандемията, започнах да пиша послания в стихотворна форма, които отговарят точно на момента, който преживяваме. Стиховете са продиктувани от контактите ми като арт терапевт и психолог с потърсилите ме за съвет и помощ", разказва Цветелина.

Реклама

В продължение на 101 дни поетесата зарежда виртуалното пространство с кураж, надежда, любов и оптимизъм, както самата тя казва. Посланията са в стихотворна форма, които имат своята последователна, разказвателна история, въвеждаща ни в Новата Земя и Новото Небе, за което езотериците говорят от години. За пътя на Духа към Душата. ЕдинЕние на Разум и Сърце, което прави човек цялостен и пълен с живот. Тези посланията неочаквано и за нея се превръщат в аудио книга с музикален фон на акустична китара. Цветелина изпълнява стиховете под съпровода на китариста Самуил Гелев.

"Преходът" е първата по рода си книга, в която са обединени стихове за коронавируса, изпълнявани от фолкпевица и събрани на едно място.

"Аудио книгата е повече от терапия. Тя е мощен енергиен заряд за осъзнат, щастлив ден и живот. Това не е медитация. Посланията имат за цел да ви събудят за живот в целостта на вашата истинска същност", споделя Цветелина, която още преди години се отказа от попфолка и се насочи към народната музика. След това съвсем остави пеенето на втори план и в момента работи като личен психолог.

Изпълнителката е готова да помогне срещу страха, тревожността и негативните прояви, които са породени от COVID пандемията.

Ето и част от стиховете в аудио творбата:

"Ти реши кога да сложиш точка.

Изворът духовен няма край.

Времето си прецени

и докрай нещата довърши"...

"Първа стъпка към мечтата.

Води те към цел съзната.

Волята си ти включи.

И целта докрай сбъдни"...

"Дай пред себе си заявка

и труди се като мравка.

Повече от теб отдай.

Виж сполучилия край"...

Впечатлена от гласуващи в чужбина

Цветелина има отношение и към последните парламентарни избори, като е особено впечатлена от българите, които гласуваха в чужбина.

"Поздравявам всички хора, които гласуваха на парламентарните избори, особено българите в чужбина, които се вълнуват от съдбата на родината си. Това са истинските победители на тези избори. Хора, които зачитат гласа си. Единицата и цялото. Които са активни както в своя живот, така и в отговорността си за обществото, което изграждаме заедно. Благодаря ви, че помните корените си. Блестящ пример за свободна воля", заяви емоционално изпълнителката.

Реклама
Реклама
Реклама