Шампионката по танци Галина Георгиева: Предизвиквам Бойко на танго, Слави ми е висок

Приятел
Автор: Добромир Добрев

Танцуването предпазва от коронавирус, убедена е терапевтката

Танцуването предпазва от коронавирус, убедена е терапевтката

Коя е тя?

Галина Георгиева е шампион на България по спортни танци за 2013 година с три златни медала. С танцуване се занимава повече от 20 години. Завършила е НСА с професионална квалификация "треньор по спортни танци". В момента дава съвети като танцов терапевт и психолог.

- Галина, кога открихте, че танците са вашето призвание?

- Винаги съм можела да танцувам. Бях само на 5, когато започнаха различни треньори да виждат в мен стойката и таланта, дори си спомням, че спореха, искаха да се занимавам с балет, но танците надделяха. Не бих си представила живота без танци. Те стават начин на живот. Професионално се занимавам с танци от над 20 години. Тогава разбрах, че танците не дават само красива грациозна стойка и добро настроение, но те са и инструмент за комуникация. Чрез танца човек може да изрази много повече, отколкото с думи. Не случайно хората с танцови умения са били считани за хора с добро възпитание и от аристоркатична прослойка. Танците наистина са призвание. Аз открих своето точно тогава, когато видях как действат моите тренировки и енергия върху хората. Вече толкова години виждам емоциите на хората преди и след танцуване. Виждам как с лекота мога да премахна напрежението и тревогите и да помогна да се чувстват добре.

- Завършила сте НСА за треньор по спортни танци. Малко хора обаче възприемат танците като спорт, защо?

- Няма друг спорт, в който да участват всички мускулни групи. Аз често се шегувам, че с тренировките по танци не можем да повлияем само на растежа на косата (смее се). Преполагам ми задавате този въпрос, защото танците се възприемат по–скоро като изкуство, отколкото като спорт. Но повярвайте ми, една тренировка по танци по нищо не отстъпва на един час във фитнес на кардио пътеката или на няколко километра бягане. Точно затова този спорт е уникален – натоварването е забавно, интересно и не се усеща. Няма нито един спорт, който да съчетава приятното с полезното горене на калории. Фитнесът е скучен, бягането отегчително, освен това двигателната култура в танците е съчетана с грация, финес, издръжливост и много други качества, които са така нужни и в живота. От друга страна стои елементът на изкуството – импровизране, комуникативност, експресия – отново качества, така нужни и в ежедневното ни общуване, живот, работа, ваимоотношения, въобще навсякъде. Защото напоследък забелязвам все повече млади менджъри, учители, дори юристи, които имат проблем в презентацията на продукт или на себе си, в изразяването и изказа си.

- Печелила сте доста състезания. Какво се изисква, за да бъдеш добър танцьор?

- Да си професионален танцьор е трудно нещо. В състезателен режим ние живеем по съвсем различен начин, отколкото изглежда в залата, когато се забавляваме. Задължително тренираме двуразово – сутрин и вечер, хранителният режим е строг, контролът на теглото, приемът на калории, всичко е много строго. Но за да бъдеш добър танцьор най–вече се иска да имаш сърце, желание и постоянство. Понякога когато стане трудно, искаш да се откажеш, предполагам всеки професионален спортист, който чете тази статия, ме разбира. Точно това е ценното, това те изгражда като личност с качества на победител не само на паркета, но и в живота – да продължиш с умивка.

- Вие правите нещо уникално в своите уебинари, като съчетавате психологията и танците. Разкажете повече за това.

- Да, определено е нещо уникално и няма еквивалент, не и в България. Аз лично съм правила проучване, за да „си сверя часовника“. Оказа се, че има много танцьори и много психолози, но двете в едно - няма. Това, което правя всъщност, си има име и то е добре познато в Америка. Нарича се “Dance healing” или Танцова терапия. Хората се стряскат като чуят думата терапия, затова не я използвам. Но преплитането на психологически похвати с танца, е моя уникална програма, работеща вече над 20 години. Всяка травма от детството оказва влияние върху качеството ни на живот. Често виждам у моите клиенти задържани, подтиснати емоции още от детските години. Това се проявява в отношенията им като възрастни. Трудно си намират работа, партньор в живота, не са удовлетворени от качеството си на живот, въртят се в омагьосан кръг. Нямате представа колко общо има между танците и психологията. В моите уебинари и консултации правя точно това – отблокирам тези „замръзнали“ емоции, незиказани и скрити чувства, премахвам старите негативни „модели и програми“, които са наслоени от родители, прародители, приятелски кръг, дори колеги и зареждам с нови програми, нови убеждения и вярвания. Най–често забелязвам у хората, че не умеят да изразяват и заявяват себе си. Дали е страх от провал, страх от успеха, страх от публична изява, страх от чуждото мнение – всичко това отнема на човека възможността да живее и заявява себе си смело, да има пълноценна връзка, здрави взаимооношения, добри приятели и колеги.

- Как танцът може да промени живота на една жена, а защо не и на един мъж?

Танцът е „унисекс инструмент“. Може да промени живота не само на жените, но и на мъжете. С този въпрос ме връщате много назад, когато оборвах „мъжките майки“, че танцът променя сексуалната ориентация на момченцето. Разбира се, това са органичаващи вярвания, „насадени“ вероятно от техните родители, но тези майки не знаят, че за една жена е много важно мъжът до нея на първо място да бъде добре възпитан джентълмен, който не й избива зъбите, когато я завърти на дансинга или не й насинява коленете, когато танцува с нея и не й извива китките! Тези качества мъжете пренасят и в живота си. Мъжът с танцови умения е уверен джентълмен, който знае как да накара една дама да се чувства комфортно в неговите обятия. А за жената какво да кажа – там е дори още по зле. Повечето, поне в днешното си ежедневие, които виждам и наричам с едно нарицателно са „женски мъже“, които са забравили какво е да си наистина жена, просто жена. "Мъжките" дами, пак погрешно възпитани от родителския авторитет, не умеят и не знаят как да бъдат жествени, срамуват се да покажат своята сексуалност, нещо толкова естествено и важно. А танцуването е един от най – естествените и красиви начини жената да бъде дама – нежна, с красиво и поддържано тяло, с грация и финес, умееща да заяви и изрази себе си. Има толкова много аспекти, в които танцът прави чудеса с живота на хората.

- Ще дадете ли пример?

- Ще ви споделя една интересна история. Това е историята на Пиер Дюлейн. Един обикновен на пръв поглед танцьор, който обаче направи революция с танците и промени отношението на поколения. Самият Пиер започва да танцува на 14, а на 18 вече е професионален танцьор. Само на 21 е част от Обществото на учителите по танци във Великобритания. Съвместно със свой приятел създават школа по танци, но това дори не е най–голямото му постижение. През 1994 г. прави нещо нечувано и невиждано дотогава. Той въвежда обучение по танци в класните стаи в училищата в Ню Йорк. Всичко започва като един училищен експеримент и то само с един-единствен клас в квартално училище. Може би Ви е интересно защо в училище? Защото това е мястото, където се формира личността и човек се превръща в зрял, възпитан и културен индивид. Интересите на децата по това време се свеждат до алкохол, дискотеки, наркотици, свалки и както се досещате, никое от тях не проявява интерес към това, на което учителят Дюлейн иска да ги научи. Той се опитва да им преподава не какви да е, а салонни, бални танци. Говори им за бляскавите виенски салони с по 6 метра високи тавани, за обстановка, която на тях им е толкова чужда. Те не само, че не го разбират, но и му се подиграват. Пиер Дюлейн обаче като един истински професионален танцьор, притежаващ качества като упоритост, постоянство и изобретателност, успява да ги впечатли и от тези улични „гамени“ прави едни истински дами и джентълмени. Изумена от случилото се, директорката на училището е във възторг. Скоро това обучение започва да се провежда във всички училища в Ню Йорк! Пиер Дюлейн прави РЕФОРМА в училищната програма и това се записва в историята като най–голямото му постижение в живота. По този революционен начин Дюлейн показва на света как танцът създава човека! Показва, че когато децата се занимават с нещо смислено, което насочва правилно мисълта им, те не мислят за наркотици и кражби, което пък намалява престъпността и броя на безработните хора. Защото ползите от танците далеч не са само добра стойка и добро настроение. Танците развиват не само физиката, но и учат на култура, на социални умения, придават увереност и уважение. А всички тези качества са така необходими в живота за получаване на добра работа и създаване на верни приятелства. Впечатлен от тази разтърсваща история е и холивудският режисьор Фрийленд, който толкова много се вдъхновява, че прави филм за Дюлейн под името „Take the lead”. В главната роля на учителя по танци Фрийленд поставя не кого да е, а брилянтният актьор Антонио Бандерас.

- По-сексуална ли става една жена, ако танцува?

- Определено да! Тацът „отключва“ женската сексуалност. По този повод аз направих 4 уникални и без еквивалент уебинара: “Как да се свържем с четирите стихии чрез танца“. Карл Юнг е бащата на „архетипите“. Това е термин въведен от него. Ние притежаваме по 4 архетипа. Аз направих свои разработки по неговата теория и въведох понятие като „ Архетип на танцуване“. Точно затова тези уебинари имаха невероятни обратни връзки. Жените не проумяваха как с лекота сексуалността и енергията им се повишава, как започват да привличат в живота си хора, ситуации, всичко, което преди е било трудно дори непосилно за тях. Всичките ми уебинари са с тази насоченост – да отключат у хората блокирани чувства и емоции, да дават ресурс и да повишават не само самочувствието и енергията, но и качеството на живот. Всяка жена, преминала през моите уебинари, промени живота си и имам прекрасни обратни връзки от жени от цял свят. Има и една специална практика за женската скалност, която жените много харесват, и дват наистина от всички краища на света – Мандала танц. Мандала е много красива, силна женска практика, която събужда вътрешната Богиня. Сбъдва чудеса, дава спокойствие и хармония. Представлява описването на спирали и осмици с ханша. Знакът на безкрайността, ни свързва с нашия женски център и Вселената. Събужда нашата женственост, сексуалност, грациозност, свързва ни с енергийния поток и извора на женско начало и виталност

- Танцуващ народ ли са българите?

- Добър въпрос, често ми го задават. Истината е, че българинът е танцуващ, но след две малки. Обикновено се притеснява, срамува, страхува. Например, знаейки коя съм, какви са моите умения, мъжете се срамуват и страхуват да ме поканят на танц. Това е един от аспектите, в които танцът помага на мъжете да премахнат своя страх и да преодолеят своя срам. Дава им самочувствие и увереност. Като цяло отговрът ми на този въпрос е – да, българите са танцуващ народ, но първо трябва да бъде предразположен да танцува.

- Повече от година сме в пандемия. Може ли чрез танците и доброто настроение да се предпазим от коронавируса?

- Точно преди година, когато беше първия локдаун, аз направих един проект, напълно безплатно и това е моят принос за хората, затворени вкъщи, да преодолеят тази криза и депресия по лесно. Проектът се казва „Танцувай с мен от своя дом“. Има и втори сезон, тази година, когато отново всичко беше затврено. Всеки ден в определен час аз правех уникална, зареждаща танцова лайв тренировка, съчетана с психологически похвати. Това беше един наистина страхотен мой проект, който хората чакаха с нетърпение от всяка точка на света. Коронавирусната инфекция не засяга хората, които живеят „на високи вибрации“. Какво означава това? Това е, когато не мислиш и не се фокусираш върху даден проблем, в случая Ковид-19, а поддържаш нивата на серотонин, допамин и другите хормони на щастие във високи граници. Това става възможно благодарние на вибрациите, които се излъчват в мозъка по време на тануване. Така че освен добро настроение и завидна форма, хората могат да се предпазят дори от коронавируса с танци.

- Колко вида танци съществуват и кои са най-любимите ви?

- В професионалната „огърлица“ от танци, както обичам да я наричам има 10 вида танци – 5 латиноамерикански – самба, румба, ча–ча–ча , пасо добле и джайв, и 5 стандартни танци – англлийски валс, танго, виенски валс, фокстрот и куикспет. Аз обичам всички тези 10 танца, но любими са ми по–динамичните, може би заради огнения ми темперамент и зодия стрелец. Това са самба, джайв, виенски валс. Това, което не знаете обаче е, че всеки танц „лекува“ различна болест. Например на хората, които палят от раз, аз давам да танцуват Виенски валс, той укрепва нервната система, стабилизира дъллбоките структури на мозъка, отговрни за емоционалната сфера, на хората с дихателни и сърдечни проблеми давам самба, заради интензивното дишане. Ча-ча -ча се танцува при проблеми с кръвообращението в тазовите органи, румба при менструални болки. Тангото помага при лечението на депресия, дори шизофрения и Паркинсон, зашото движенията в този танц и реда на тяхното изпълнение са добра тренировка за мозъка. Фламенко танцуваме, ако имаме главоболие, често изтръпват пръстите, или остеохондроза, защото този танц подсилва и подобрява работата на шийния отдел, подобрява правилната позиция и укрепва гърба, отваря раменния пояс и гръдния кош. Повече информация мога да дам, ако се свържат с мен хората.

- Работите заедно с Наталия Кобилкина - как се стигна до вашето партньорство?

- С Наталия Кобилкина се познаваме от над 6 -7 години, когато я поканих на интервю за телевизия, в която работех като журналист и водещ на сутрешен блок. После завърших нейната Академия за треньори по личностно развитие „Happy woman academy”и започнахме да работим заедно. Не знам дали знаете, но Наталия има практика да работи само с треньори, които са се доказали и са на световно ниво. Затова да работим заедно беше една уникална идея, защото моята спeциалност – да съчетавам психологията с танци, нямаше в нейната звездна академия. Вече над година съм част от нейния екип и съм й много благодарна, че приятелството ни прерасна в партньорство. Тя е уникален човек – съчетава толкова много качества у себе си, че един ден няма да ми стигне да ги изброя. Всички уебинари, за които говоря по–горе, могат да се намерят на нейният сайт: Natalia.bg или във фейсбук страницата ми Галанс Данс.

- Тъй като изминалите избори са най-актуалната тема - кой от политическите лидери е най-добър в танците?

- Да, актуален въпрос наистина. Слави Трифонов го познавам лично, да не казвам до къде му стигам, че ще стане смешно, така че ми е много висок за партньор. С Корнелия Нинова се сме виждали в Народното събрание, когато работех като журналист за столична телевизия, не мисля, че бих могла да си партнирам и с нея, тъй като сме две дами. Но бих опитала с Бойко Борисов, защото него не го познавам, но най–много  би ми импонирал като партньор – и като ръст и като темперамент и като визия. Предизвиквам премиера в оставка на едно горещо танго. Дано кракът му се оправи бързо.

- Има ли известна личност, която сте обучавала на танци?

- Да, има няколко известни личности, на които съм преподавала моите танцови умения. Има и такива, за които съм правила балети и хореографии, а има и такива, в чиито клипове лично съм участвала, но ще ги запазвя в тайна, не заради тях, а заради себе си. За да не излиза, че си правя PR на техен гръб.

Алисия: Интернет ме стопира!

Алисия: Интернет ме стопира!

Алисия алармира, че световната интернет мрежа й изиграла мръсна шега вчера. Покрай премиерата на новото й парче (част от майската чалга вълна: песни пускат още Джена, Тита, Азис и Камелия) Алисия се оказва леко прецакана. Нейният канал в най-големия сайт за видеообмен се бъгнал и търсачката не откривала новото й парче

Тежка катастрофа между кола и два тира на пътя Монтана – Видин, трима са загинали

Тежка катастрофа между кола и два тира на пътя Монтана – Видин, трима са загинали

Трима души загинаха при катастрофа между лек автомобил и два тежкотоварни камиона на международния път Е-79 в отсечката между Монтана и Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Инцидентът е станал при разклона за монтанското село Долна Вереница. Сигналът е подаден около 16.10 часа, а на място са изпратени екипи на Спешна помощ

Мехмед Али Агджа: Кремъл поръча убийството на Йоан Павел II

Мехмед Али Агджа: Кремъл поръча убийството на Йоан Павел II

"В атентата срещу папата няма българска вина, България беше инструмент", твърди стрелецът Мехмед Али Агджа Заповедта за убийството е дадена в София, защото е най-близо до Турция "Българското правителство беше използвано като жертвен агнец" "Да, минаха 40 г. С времето истината ще излезе наяве. Ватиканът знае истината, вероятно и Америка знае

Израелски удар срути сграда с офиси на "Ал Джазира" и Асошиейтед прес в Газа

Израелски удар срути сграда с офиси на "Ал Джазира" и Асошиейтед прес в Газа

Израелската армия нанесе днес удар по близо десететажна сграда в ивицата Газа, където са разположени помещенията на катарската телевизия "Ал Джазира" и на американската осведомителна агенция Асошиейтед прес, констатираха журналисти на Франс прес. "Израелски удар опустоши кулата, където се намират офисите на АП в град Газа"

Най-четени

Бившата на Сашо Кадиев живее при Катето Евро

Бившата на Сашо Кадиев живее при Катето Евро

Въпреки раздялата Таня пази приятелството си с водещия и известната му майка Поредна светска раздяла разтърси хайлайф средите. Сашо Кадиев и майката на дъщеря му Таня вече не са заедно. Новината гръмна преди дни, но истината е, че раздялата им е факт от месеци. Достоверен източник, пожелал анонимност, потвърди пред "България Днес"

Васко Найденов в Гърция при голямата си любов

Васко Найденов в Гърция при голямата си любов

Приятели сме, тя е съседка на Ивайло в къщата му там Топизпълнителят Васил Найденов и до момента се вижда с голямата си любов Ани Върбанова, научи "България Днес". Това се случва всяко лято, когато изпълнителят на "Болката отляво" успее да открадне няколко дни и да плажува в Гърция. "Така е, приятели сме с Ани Върбанова и се виждаме на морето

Ицо Хазарта наруши мълчанието: Майката на дъщеря ми я нарече "проста"

Ицо Хазарта наруши мълчанието: Майката на дъщеря ми я нарече "проста"

Това е огромна лъжа, твърди Диана Колева Семейната сага и съдебните битки на Ицо Хазарта с бившата му жена Диана продължават с пълна сила. След поредното интервю, в което Диана Колева, майката на най-голямата дъщеря на Хазарта Ади, се определя като умишлено отчуждена от детето, рапърът изригна. За пръв път Хазарта си позволи публично да изрази

Шок! Българка разведе Касияс

Шок! Българка разведе Касияс

Българка е причината за развода между легендарния вратар Икер Касияс и журналистката Сара Карбонеро, гръмнаха медиите в Испания. 29-годишната Надя Александрова имала връзка с бившия страж на "Реал" (Мадрид) още от 2019 г. Новината обяви тв предаването "Салваме". Оттам научили за авантюрата между двамата от бившия приятел на българката

Дева Мария се яви в пещера

Дева Мария се яви в пещера

Природен феномен във Венеца  Скално образувание е копие на Божията майка  Дева Мария се яви в българска пещера! Божията майка стои величествено като скално образувание в пещера Венеца край видинското село Орешец. Природният феномен е висок няколко метра и изобразява Богородица със сведена глава, приела поза на смирение

Бакърджиев помага на Флори да паркира

Бакърджиев помага на Флори да паркира

Спортната водеща на bTV Флорина Иванова прибегна до помощ от колега. Симпатичната репортерка имаше проблеми с паркирането в близост до работното си място до НДК. На помощ й се притече Петър Бакърджиев. Опитният журналист седна зад волана и паркира возилото на Флори. След което получи огромна усмивка и куп благодарности

Сузанита друса кючек

Сузанита друса кючек

Мазен гьобек под ритмите на барабанчета друсна Сузанита. Щерката на Орхан Мурад отиде отново на дискотека след шестмесечна пауза. Сузи се разби на макс. Младата певачка накара целия оркестър да й свири на уше, за да може да се развихри на дансинга. И да покаже как може да върти дупето си на хитови мелодии

Стотици се прощават с Джеки (Снимки и видео)

Стотици се прощават с Джеки (Снимки и видео)

Започна поклонението пред починалия капитан на националния отбор и ЦСКА Георги Димитров. Стотици се наредиха пред стадион "Васил Левски", за си вземат последно сбогом с легендата на българския футбол. Поклонението започна в 12,00 часа. Сред първите, които дойдоха бяха Димитър Пенев, Георги Велинов и Валентин Михов

Почина сестрата на Красимир Каракачанов

Почина сестрата на Красимир Каракачанов

Внезапно почина Светлана Каракачанова - Немска, сестра на лидера на ВМРО и доскорошен вицепремиер и военен министър Красимир Каракачанов, разказаха негови близки. Тя беше шеф на правната дирекция в Националната здравно-осигурителна каса. Новината съобщи първо dir.bg. Трагедията с 49-годишната Светлана се е случила в края на април

Габи е 100% сляпа и костите й се чупят

Габи е 100% сляпа и костите й се чупят

Два пъти е с фрактури на краката Оперирана е веднъж неуспешно, но руска клиника дава лъч надежда Габи е само на 3 годинки, но е напълно сляпа. И костите й са толкова крехки, че дори от най-малкото движение се чупят. "Когато беше на 5 месеца, ни направи впечатление, че си криви очите. Лекари ни обясниха

Най-коментирани

203 са новозаразените с COVID-19 - 2,8% от тестваните. Излекуваните са 334

203 са новозаразените с COVID-19 - 2,8% от тестваните. Излекуваните са 334

203 са новозаразените с COVID-19. Това разкриват актуалните данни от Единната информационна система. Това са 2,8% от тестваните. Изследваните проби за последното денонощие са 7281. Общо поставените дози са 1 113 351, а 6 591 са поставени през последното денонощие. Излекуваните за последните 24 часа са 334 души, а общият им брой е 362 327

Григор доведе Лолита

Григор доведе Лолита

Григор Димитров изненадващо се прибра в България за рождения си ден. Най-добрият ни тенисист промени в последния момент плановете си и се завърна в родината преди турнира в Женева. Гришо се прибра, за да отпразнува рождения си ден със своите родители. Заедно с него в България пристигна и приятелката му Лолита Османова

Алисия: Интернет ме стопира!

Алисия: Интернет ме стопира!

Алисия алармира, че световната интернет мрежа й изиграла мръсна шега вчера. Покрай премиерата на новото й парче (част от майската чалга вълна: песни пускат още Джена, Тита, Азис и Камелия) Алисия се оказва леко прецакана. Нейният канал в най-големия сайт за видеообмен се бъгнал и търсачката не откривала новото й парче

Тежка катастрофа между кола и два тира на пътя Монтана – Видин, трима са загинали

Тежка катастрофа между кола и два тира на пътя Монтана – Видин, трима са загинали

Трима души загинаха при катастрофа между лек автомобил и два тежкотоварни камиона на международния път Е-79 в отсечката между Монтана и Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Инцидентът е станал при разклона за монтанското село Долна Вереница. Сигналът е подаден около 16.10 часа, а на място са изпратени екипи на Спешна помощ

Мехмед Али Агджа: Кремъл поръча убийството на Йоан Павел II

Мехмед Али Агджа: Кремъл поръча убийството на Йоан Павел II

"В атентата срещу папата няма българска вина, България беше инструмент", твърди стрелецът Мехмед Али Агджа Заповедта за убийството е дадена в София, защото е най-близо до Турция "Българското правителство беше използвано като жертвен агнец" "Да, минаха 40 г. С времето истината ще излезе наяве. Ватиканът знае истината, вероятно и Америка знае

Израелски удар срути сграда с офиси на "Ал Джазира" и Асошиейтед прес в Газа

Израелски удар срути сграда с офиси на "Ал Джазира" и Асошиейтед прес в Газа

Израелската армия нанесе днес удар по близо десететажна сграда в ивицата Газа, където са разположени помещенията на катарската телевизия "Ал Джазира" и на американската осведомителна агенция Асошиейтед прес, констатираха журналисти на Франс прес. "Израелски удар опустоши кулата, където се намират офисите на АП в град Газа"

Ивайла Бакалова се радва на лалета

Ивайла Бакалова се радва на лалета

Лалетата пред Руската църква в София изпълниха с радостни трепети душата на Ивайла Бакалова. Моделката се разходи щастлива покрай тях и се щракна за

Сърчаджиева грее със София

Сърчаджиева грее със София

Страхотен портрет за спомен си правят Алекс Сърчаджиева и вече-не-толкова-малката София. Майка и дъщеря позират в студио, като актрисата грее от щастие, а София е със сериозна усмивка и по всичко личи, че ще наследи майка си по

Свиха техника на музиканта Иво Димчев

Свиха техника на музиканта Иво Димчев

Жертва на кражба е станал ексцентричният музикант и артист Иво Димчев. Това съобщи самият той, като разказа, че от склада му в столицата са изчезнали две тонколони, 3D принтер и други по-големи предмети. "Преди седмица установих, че складът ми е разбит. От него са откраднати ценни за мен неща, които са на обща стойност няколко хиляди лева

"БГ търси талант" благотворително

"БГ търси талант" благотворително

Вторият полуфинал на живо в седмия сезон на "България търси талант" в неделя от 20,00 часа ще бъде благотворителен. Приходите си от sms гласуването на зрителите Би Ти Ви ще даде на школата по спортни танци "Импулс-Велинград 2002". Това е клубът, в който танцуваше един от незабравимите участници в този сезон на предаването - 18-годишният Атанас

203 са новозаразените с COVID-19 - 2,8% от тестваните. Излекуваните са 334

203 са новозаразените с COVID-19 - 2,8% от тестваните. Излекуваните са 334

203 са новозаразените с COVID-19. Това разкриват актуалните данни от Единната информационна система. Това са 2,8% от тестваните. Изследваните проби за последното денонощие са 7281. Общо поставените дози са 1 113 351, а 6 591 са поставени през последното денонощие. Излекуваните за последните 24 часа са 334 души, а общият им брой е 362 327

Григор доведе Лолита

Григор доведе Лолита

Григор Димитров изненадващо се прибра в България за рождения си ден. Най-добрият ни тенисист промени в последния момент плановете си и се завърна в родината преди турнира в Женева. Гришо се прибра, за да отпразнува рождения си ден със своите родители. Заедно с него в България пристигна и приятелката му Лолита Османова

Тежка катастрофа между кола и два тира на пътя Монтана – Видин, трима са загинали

Тежка катастрофа между кола и два тира на пътя Монтана – Видин, трима са загинали

Трима души загинаха при катастрофа между лек автомобил и два тежкотоварни камиона на международния път Е-79 в отсечката между Монтана и Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Инцидентът е станал при разклона за монтанското село Долна Вереница. Сигналът е подаден около 16.10 часа, а на място са изпратени екипи на Спешна помощ

Мехмед Али Агджа: Кремъл поръча убийството на Йоан Павел II

Мехмед Али Агджа: Кремъл поръча убийството на Йоан Павел II

"В атентата срещу папата няма българска вина, България беше инструмент", твърди стрелецът Мехмед Али Агджа Заповедта за убийството е дадена в София, защото е най-близо до Турция "Българското правителство беше използвано като жертвен агнец" "Да, минаха 40 г. С времето истината ще излезе наяве. Ватиканът знае истината, вероятно и Америка знае

Яке на Джанет Джексън бе продадено на търг за $ 81 250

Яке на Джанет Джексън бе продадено на търг за $ 81 250

Яке във военен стил на певицата Джанет Джексън от турнето й от 1990 г. "Rhythm Nation" беше продадено на търг за 81 250 долара, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. Наддаванията, организирани от аукционната къща "Джулиънс окшън", се проведоха в Бевърли хилс. Якето беше звездният лот сред сценичните костюми и други изложени на търг предмети на Джанет

Слабаков на биричка

Слабаков на биричка

Не изневерява на навиците си евродепутатът Андрей Слабаков. Той бе засечен сладко-сладко да си пийва биричка, след което се запаси сериозно с бутилки и за вкъщи. Снимки: "България

Григор разгледа Боянската църква

Григор разгледа Боянската църква

Григор Димитров се прибра за кратко в България и използва свободното си време, за да разгледа Боянската църква.  В неделя звездата ни в тениса става на 30 години, а през следващата седмица ще играе на турнира в Женева. "Днес, колегите от Боянска църква, филиал на Националния исторически музей, имаха удоволствието да посрещнат и да покажат част от

518 са новите заразени с коронавирус - 3,6% от тестваните, 1991 излекувани (Инфографики)

518 са новите заразени с коронавирус - 3,6% от тестваните, 1991 излекувани (Инфографики)

518 са регистрираните нови заразени с коронавирус в България или това са 12 случая повече от вчера. Това разкриват актуалните данни от Единната информационна система. Изследваните проби за последното денонощие са 14 126. Излекуваните за последните 24 часа са 1991 души, а общият им брой е 361 993. 4 832 са хоспитализирани общо в болници

Състоянието на Владимир Каролев остава тежко, спешно оперираха глезена му

Състоянието на Владимир Каролев остава тежко, спешно оперираха глезена му

Остава тежко състоянието на Владимир Каролев, днес по спешност беше опериран глезенът му. Това съобщи за Агенция „Фокус“ директорът на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. Асен Балтов. „Състоянието на Владимир Каролев е непроменено, все така тежко е. Интубиран е, на апаратна вентилация е. Днес му беше опериран глезенът по спешност от проф. Диян Енчев

Почина сестрата на Красимир Каракачанов

Почина сестрата на Красимир Каракачанов

Внезапно почина Светлана Каракачанова - Немска, сестра на лидера на ВМРО и доскорошен вицепремиер и военен министър Красимир Каракачанов, разказаха негови близки. Тя беше шеф на правната дирекция в Националната здравно-осигурителна каса. Новината съобщи първо dir.bg. Трагедията с 49-годишната Светлана се е случила в края на април