Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9753318 www.bgdnes.bg

Футболният мениджър Емил Данчев: Не е изненада, че Боби Михайлов се върна

За футболните хора не е никаква изненада, че Борислав Михайлов оттегли оставката си като президент на БФС. Мнението си пред "България Днес" изрази футболният мениджър Емил Данчев, който е личен агент на един от кандидатите за поста Димитър Бербатов. Бившият ас на "Манчестър Юнайтед" въпреки всичко няма да свие знамената.

"Завръщането на Михайлов на поста не е неочаквано - коментира Данчев. - Напротив, нормален ход от негова страна. Одитът в централата мина, след проверките и перипетиите вече всичко е наред, няма открити нарушения. След като всичко е чисто, ясно, че Михайлов ще доизкара мандата си."

Реклама

Въпреки всичко остава открит въпросът за бъдещето на българския футбол, макар до редовния конгрес на съюза да остават 8-10 месеца. "Удачен ли е този ход от страна не само на Боби Михайлов, но и на цялото ръководство, вече е друг въпрос. Също друг е и въпросът дали е морално", заяви още доайенът сред родните футболни агенти.

Според него развоят на събитията в последните дни изобщо няма да откаже Митко Бербатов и съратниците му Мартин Петров и Стилиян Петров от борбата за управлението на най-популярния спорт у нас.

"Митко е боец! Такива са и Мартин и Стилиян. Отлагането на конгреса няма да ги откаже. Бербатов имаше трудности и в "Манчестър Юнайтед" някога, но това не го пречупи, а напротив - той продължи да се бори още по-усърдно. Конгрес на БФС така или иначе ще има, нищо, че ще е в началото на следващата година", уверен е Данчев.

"Димитър знае какво прави. Вече е голям човек, има глава на раменете си и е наясно с какво се захваща. Тепърва предстои да разберем дали нашият футбол е готов за големите промени, които иска да наложи Митко", казва още личният му агент, който беше рамо до рамо с Димитър Бербатов по време на целия му звезден поход към висините на световния футбол.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама