Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9756305 www.bgdnes.bg

Йога учителката Нели Конуей: На Великден и Рождество се случват най-много чудеса

Два пъти бях при Господ и се върнах, общувах с Архангел Михаил

Коя е тя

Нели Конуей е ученичка на знаменитата Дорийн Върчу. Преподава кундалини йога и медитации, прави ангелско енергийно лечение и разчита бъдещето с карти, водена и напътствана от ангелите. Българката, журналист по образование, от години живее в Лос Анджелис и на Хавайските острови. След преживяна тежка катастрофа започва да вижда и да общува и лекува с ангелите. Получава знамение за своята мисия и път.

- Г-жо Конуей, утре е Великден. От години лекувате с кундалини йога и работа с ангелите. Кога се случват най-много чудеса?

Реклама

- Около Рождество и Великден се случват най-много чудеса. Тогава хората отварят сърцата си, молят се, ходят на църква и се обръщат към духовните учители. Благодарение на медитация, кундалини йога и работа с ангелите хората се променят пред очите ми. Дори най-негативните и закоравелите виждат промяната в себе си и наоколо. Кундалини е творческата енергия на човека и чрез специални медитации, дишания и упражнения се вдига и променя животът на всеки един по най-прекрасния начин. Затова наричат кундалини йога "технология на щастието".

- Вярно ли е, че от малка виждате ангели, но сте ги пренебрегвали?

- Да, но след катастрофата, която преживях, всичко се промени много явно. По време на операцията ми ме заля златна светлина, виждах отгоре как оперират тялото ми и си казах, че щом съм на толкова красиво, чисто място, с ярки цветове, където чувствам много любов, значи съм се отървала от болките. Буквално с Бог се договорихме. Усетих интуитивно, че ми казва: "Не е дошло твоето време още." Аз му отвърнах, че не мога да се върна в това тяло, че не искам да съм инвалид и в тежест на сина ми. Бог ми отвърна, че всичко е свободна воля, че от мен зависи дали да се върна, или да остана, но че още дори не съм започнала да живея живота, за който съм се записала. Каза, че още не съм стъпила на духовния си път и имам договори, които съм сключила с хора, които да са ми ученици. Запитах се - какви ученици? Та аз съм журналист? А той ми отвърна, че трябва да пътувам по света и да преподавам това, което съм изпитала в момента, да говоря за позитивното, за любовта. Разбрах, че ако си тръгна по-рано, в другия си живот ще се върна като дъщеря на моя син. Като чух това, си казах: "Не, аз съм от отличниците, не се връщам да повтарям отделението и избрах да се върна". Въпреки множеството счупвания по тялото ми след няколко дни за изненада на лекарите рентгеновите снимки показаха, че всичко е зараснало и заздравяло. И моето чудо се случи на християнски празник. Затова искам да кажа на хората - от вас и от желанието ви за живот зависи всичко - искате ли да живеете или не. Ако си промените мисленето, всичко ще се промени с вас.

- Каква е силата и мисията на Божиите пратеници - ангелите, в живота на всеки човек?

- Огромна е силата на Архангел Михаил, както и на другите ангели. Те не принадлежат към определена религия, нямат его, не ни съдят, когато ги молим за помощ, единственото им желание е да се чувстваме по-добре. Често хората ме питат как да се предпазят от магии, а това всъщност е нарушаване на енергийното поле (аурата). Най-лесният начин да се предпазим е да помолим Архангел Михаил да ни пази. Аз го моля всяка сутрин да е от дясната ми страна, отляво, отпред, отзад, отгоре и отдолу. Да ме загради отвсякъде с енергията си и нямам страх от нищо.

- Само с молба ли става общуването с ангелите?

- Достатъчно е да си помислим за тях, че може да им напишем писмо или да им говорим с думи. Една позната им пее. Те могат да чуят мислите ни, знаят защо минаваме през определени трудности и как тези трудности ще помогнат на душата ни да се усъвършенства. Важно е да се обръщаме към ангелите за помощ, ако не им разрешим да ни помогнат, те нямат право да се намесват, защото по закона за свободната воля не могат да ни помагат без наше разрешение, за да не променят съдбата ни. В момента, в който помолиш за помощ, значи си осъзнал, че заслужаваш да я получиш и духовно си една стъпка нагоре. Ангелите се намесват без наше разрешение само когато знаят, че ще ни блъсне кола например, а още не ни е дошло времето да умрем. Колкото повече се отваряме към ангелите и ги викаме да ни помагат, толкова повече ангели ще идват при нас, за да ни подкрепят и вдъхновяват. Това е тяхната свещена мисия. За всеки човек се грижат поне двама ангели хранители. Любимият ми архангел е Михаил, но всички архангели отговарят на въпросите ми.

Реклама

- Как да се отворим към висшите светове?

- Всеки може да се свърже с ангелите, архангелите, Исус Христос, Майка Богородица, св. Георги. Те помагат на всеки. Говорят ни, изпращат ни съобщения - отговори на молитвите ни, но не всеки ги чува. Забързани в напрегнатото си ежедневие, под въздействието на стреса хората често забравят, че не са сами и че има друга висша сила, която ни е създала и която много ни обича, бди над нас и ни води. Тази висша сила - Господ, светлина, енергия от любов, ви е дала живот, мислите ли, че намирането на нова работа, излекуването ви, намирането на любим човек ще е трудно за Господ? Та той толкова много ви обича и иска да сте щастливи. Как да се отворим? Първо приемете, че не сте сам и че има много духовни същества с вас, които ви помагат във всеки момент. Дори още да не ги виждате, чувате, усещате, те са с вас всеки ден, във всеки момент. Дайте разрешение на себе си, че вие заслужавате и ще получите помощ свише. Пазете в съзнанието си вярата, че чудесата са възможни и че те могат да се случат и на вас, защото вие сте добър човек. Когато отправяте молитва към Господ, знайте, че тя е чута и неговите могъщи ангели вече работят, за да ви помогнат. А колкото до повишените вибрации, когато отворите сърцето си към любовта, настроите очите си да виждат хубавото в живота, спрете да критикувате и отричате, а започнете да обичате, всичко ще си дойде по местата. Когато имате доброта и сърдечност, вие вдигате честотите си, аурата ви започва да вибрира различно и започва да привлича по-хубави изживявания, позитивни и добри хора.

- Освен мислите какво друго да правим?

- Направете медитацията част от деня ви. Сутрин като се събудите, вземете душ, седнете на пода с кръстосани крака или на стол, затворете очите си, можете да си пуснете приятна музика мантра, отпуснете се, концентрирайте се върху дишането - връзката ви с Бог, нашия Създател. 11 минути на ден медитация, преди да започне денят ви, ще изчистят страховете ви, ще ви дадат самочувствие, ще повишат вибрациите и през целия ден ще се чувствате щастлив, обичан и свързан с Господ. 11 е ангелското число. Когато медитирате, денят ви протича различно, вие не реагирате на лошото. Каквото и да се случи, вие ще намерите правилното решение, ще чуете интуитивно съобщенията на ангелите и ще продължите напред без драма, без травма-реакция. Редовната медитация ви дава нов ден, нови възможности и нови хора, които идват при вас да подкрепят мисията ви. За да имате високи вибрации и да разбирате съобщенията на ангелите, е важно и какво ядете. Неконсумирането на животинска храна и продукти ще направи още по-ефирна връзката ви с Господ и неговите ангели. Друго, което също ще ви донесе високи вибрации, е молитвата. Когато се молиш на Бог, ти говориш на твоя създател, когато медитираш, той ти говори.

- Има ли магични места у нас с висока енергия?

- Молитвената скала на св. Иван Рилски е отворен портал към висшите измерения. Молитвите на светеца правят това място да вибрира с много обич и надежда, затова е толкова лечебно. Недалеч от там се намира едно много специално място, където навремето са се играли Орфическите мистерии, там почувствах музиката, радостта на хората, любовта на българина към хубавото, красивото, Орфей ми се яви там, толкова му се зарадвах. В София подобна енергия има в Руската църква, долу в криптата на св. Серафим. Тя е обвита в мистична синя светлина, която носи спокойствие и закрила на целия град.

Реклама
Реклама
Реклама